David Arquette

David Arquette filmovi – Top 10 najboljih

David Arquette je američki glumac, rođen 8. rujna 1971. godine u Winchesteru, Virginia, SAD. Potječe iz umjetničke obitelji: otac mu je glumac Lewis Arquette, a majka Brenda Denaut također je bila glumica. Njegova sestra Patricia Arquette i brat Alexis Arquette također su glumci.

Arquette je svoju glumačku karijeru započeo u ranoj dobi. Već sa 18 godina je debitirao na Broadwayu u predstavi The Outsiders. Nakon toga, počeo se pojavljivati u TV serijama i filmovima. Prve zapažene uloge ostvario je u filmovima poput Buffy the Vampire Slayer (1992), Airheads (1994) i Beautiful Girls”(1996). Međutim, njegova najpoznatija uloga je definitivno Deweyja Rileyja u horor franšizi Scream (1996). Glumio je i u nastavcima Scream 2 (1997), Scream 3 (2000) i Scream 4 (2011).

Arquette se također pojavio u drugim filmovima poput Never Been Kissed (1999), Eight Legged Freaks (2002), The Grey Zone (2001) i Hamlet 2 (2008). Tijekom svoje karijere, bio je vrlo uspješan u svijetu profesionalnog hrvanja. U 2000. godini je u WWE-ovoj televizijskoj emisiji osvojio naslov prvaka svijeta u paru.

Arquette se također pojavljivao u TV serijama poput Friends, Medium i Pushing Daisies.

David Arquette
Foto: Shutterstock

David Arquette filmovi – 10 najboljih

David Arquette se u svojoj glumačkoj karijeri pojavio u više od 140 filmova i serija. Iako je bio popularan lik u nekim od serija, za potrebe kreiranja ovog popisa fokusirali smo se isključivo na filmove. Pogledajmo koji su se od njih našli na našem popisu i zašto!

10. Buffy the Vampire Slayer (1992) 

Žanr: Akcija, komedija, fantazija, horor
Redatelj: Fran Rubel Kuzui 
Uloge: Kristy Swanson, Donald Sutherland, David Arquette 

Radnja ukratko: Buffy Summers (Kristy Swanson) je danju vesela navijačica, a noću brani svijet ubijajući vampire. Sve je počelo kada joj je prišao stranac Merrick (Donald Sutherland) i rekao da je upravo ona odabrana. Ispočetka je Buffy uvjerena da je Merrick luđak, ali tada se počnu događati čudne stvari, a njezini prijatelji nestajati. Nakon što se pojavila tijela s ugrizima na vratu, Buffy počinje shvaćati istinu.  

9. Roadracers (1994)

Žanr: Akcija, drama
Redatelj: Robert Rodriguez 
Uloge: David Arquette, John Hawkes, Salma Hayek 

Radnja ukratko: Radi se o tek drugom filmu Roberta Rodrigueza, a radnja prati rokerskog buntovnika po imenu Dude (David Arquette). Dude juri kroz život s brzim automobilom, svojom gitarom i seksi djevojkom (Salma Hayek). Ubrzo će se naći u sukobu sa smrtonosnim prijetnjama.

8. The Alarmist (1997)

Žanr: Komedija
Redatelj: Evan Dunsky 
Uloge: David Arquette, Stanley Tucci, Kate Capshaw

Radnja ukratko: Tommy Hudler (David Arquette) odluči postati prodavač sigurnosnih sustava i vrlo brzo postiže uspjeh. Sve mu je išlo sjajno dok ne otkrije da u ovom poslu i njegovom šefu Heinrichu (Stanley Tucci) ima nešto više nego je ikada mogao zamisliti. 

7. Eight Legged Freaks (2002)

Žanr: Akcija, avantura, komedija, horor, znanstvena fantastika, triler 
Redatelj: Ellory Elkayem
Uloge: David Arquette, Kari Wuhrer, Scott Terra, Scarlett Johansson 

Radnja ukratko: Stanovnici jednog ruralnog rudarskog gradića otkrivaju da je izlijevanje opasnih kemikalija uzrokovalo zastrašujuću mutaciju malih pauka. Oni su sada narasli do veličine automobila. Rudarski inženjer Chris McCormack (David Arquette) ​​i šerif Samantha Parker (Kari Wuhrer) imaju zadatak mobilizacije građana među kojima su i šerifov sin Mike (Scott Terra) i paranoidni radijski voditelj Harlan (Doug E. Doug).

6. See Spot Run (2001) 

Žanr: Akcija, komedija, krimi, obiteljski 
Redatelj: John Whitesell 
Uloge: David Arquette, Michael Clarke Duncan, Leslie Bibb 

Radnja ukratko: Poštar Gordon (David Arquette) se brine o psu koji je FBI-jev super vrijedan pas njuškač droge koji je pobjegao iz programa zaštite svjedoka nakon što je postao meta atentata. Naravno, on nema pojma o tome jer odbjegli se buldog pronašao u njegovom kamiončiću s poštom. Radi se o lukavom psu kojeg istovremeno traže i FBI agent Murdoch (Michael Clarke Duncan) i mafijaški diler koji ga pod hitno želi ubiti.

5. Never Been Kissed (1999)

Žanr: Komedija, drama, romantični 
Redatelj: Raja Gosnell 
Uloge: Drew Barrymore, David Arquette, Michael Vartan 

Radnja ukratko: Josie Geller (Drew Barrymore) je slatka i pametna, ali jednostavna urednica novina za Chicago Sun Times. Očajnička želja da postane novinarka joj se jednog dana i ostvari. Poslana je na tajni zadatak u svoju staru srednju školu kako bi saznala kakvi su tinejdžeri. Ona svoj zadatak vidi kao priliku da sve ponovi i ispravi greške koje je činila u srednjoj školi. 

4. Ready to Rumble (2000) 

Žanr: Komedija, sportski
Redatelj: Brian Robbins 
Uloge: David Arquette, Oliver Platt, Scott Caan 

Radnja ukratko: Gordie Boggs (David Arquette) i Sean Dawkins (Scott Caan) su dva priglupa okorjela ljubitelja hrvanja, koji obožavaju svjetskog prvaka WCW-a, Jimmyja Kinga (Oliver Platt). Uživo ga gledajući, svjedoče kako gubi u nepoštenom meču i predsjednik Titus Sinclair (Joe Pantoliano) ga otpušta. Nakon što se Gordieju i Seanu pokvari kamion, pomisle da je to sigurno sudbina i kreću pronaći Kinga i osvetiti njegov nepravedni gubitak i otpuštanje.

3. Scream 2 (1997) 

Žanr: Horor, misterija 
Redatelj: Wes Craven 
Uloge: Neve Campbell, Courteney Cox, David Arquette 

Radnja ukratko: Prošle su dvije godine od strašnih događaja koji su se dogodili u Woodsborou. Sidney (Neve Campbell) je sada na koledžu Cincinnatiju. U međuvremenu, najprodavanija knjiga Gale Weathers (Courteney Cox) o Sidneyinom životu sada je pretvorena u veliki film. Kada u kinu dva dečka budu probodena nožem, Sidney je svjesna da se prošlost vratila.

2. Airheads (1994)

Žanr: Komedija, krimi, glazbeni 
Redatelj: Michael Lehmann 
Uloge: Brendan Fraser, Steve Buscemi, Adam Sandler, David Arquette 

Radnja ukratko: Tri “wannabe” rockera, Chazz (Brendan Fraser), Rex (Steve Buscemi) i Pip (Adam Sandler), poznati su kao grupa Lone Rangers. Planiraju pustiti svoj demo uradak u diskografskoj kući, ali bivaju grubo odbijeni. U očaju se odluče naoružati pištoljima na vodu i uzeti zaposlenike radio stanice za taoce jer nisu pustili njihov demo. Međutim, dobivaju više od onoga što su očekivali. 

1. Scream (1996)

Žanr: Horor, misterija 
Redatelj: Wes Craven 
Uloge: Neve Campbell, Courteney Cox, David Arquette 

Radnja ukratko: Miran gradić u Kaliforniji postaje poprište krvoprolića ubojice s maskom duha i njegovog oštrog noža. Sidney Prescott (Neve Campbell) je mlada tinejdžerica čija je majka ubijena prije godinu dana, a sada je ona postala meta ubojice koji joj preko telefona govori da ju je upravo on ubio. Novinarka lokalnog tabloida, Gail Weathers (Courteney Cox) i zamjenik šerifa Dwight Riley (David Arquette), istražuju i pokušavaju otkriti tko je ubojica iza maske i je li to zaista osoba koja je ubila Sidneyjinu majku.

Similar Posts