Battlestar Galactica Reboot u izradi

Battlestar Galactica reboot serija stigli novi detalji

Battlestar Galactica koja dolazi na NBC novu streaming uslugu Peacock, navodno će se odvijati u istom svemiru kao i Syfyjevo ponovno pokretanje klasične znanstveno-fantastične serije. Izvorna emisija Battlestar Galactica emitirala se na televiziji od 1978. do 1979. kada ju je otkazao ABC. 2004. godine Syfy je ponovno pokrenuo seriju i trajala je četiri sezone do 2009. godine. Ova verzija Battlestar Galactice također je uključivala web-epizode koji se odvijaju između sezona, dva TV filma (Razer i The Plan), web seriju koja se na TV-u također emitirala kao dvosatni film (Battlestar Galactica: Blood and Chrome) i Caprica, prequel spinoff serijala koja nije išla jako daleko.

U Syfyevoj Battlestar Galactici, ljudi žive na dvanaest koloniziranih planeta gdje izume liniju robota nazvanu Cylons za robovski rad. Cylonci ubrzo ustaju i izbija rat, ali na kraju se Cylonci povuku i ostanu podalje pedesetak godina, sve dok se jednog dana ne vrate prerušeni u ljude. Serija prati zapovjednika Adama (Edward James Olmos), kapetana vojnog svemirskog broda Galactica, dok se on i njegova posada pokušavaju oporaviti od iznenađujućeg napada i infiltracije.

Sada Variety izvještava da je nova serija koju producira pisac/redatelj Mr. Robot serije Sam Esmail postavljena u isti svemir kao i ponovno pokretanje Battlestar Galactica 2004. godine. Ove vijesti dolazi od pisca Ronalda D. Moorea, tvorca iza ponovnog pokretanja serije 2004., koji je podijelio za Variety da ga je Esmail kontaktirao kako bi mu rekao “da želi učiniti nešto u istom svemiru.”

Moglo bi se tvrditi da ovo čini Battlestar Galactica seriju manje ponovnim pokretanjem i više nastavkom ili spin-offom, ali za fanove serije koji čekaju gotovo 10 godina više, ovo možda i nije toliko važno. Nova serija trebala bi premijerno predstaviti ove godine, a prikazat će se na novoj NBC-ovoj streaming platformi Peacock, zajedno s mnoštvom drugih novih serija u narednim godinama. Za one koje zanima nešto drugo, doduše, na Universalu postoji i adaptacija filma Battlestar Galactica, ali nažalost je bilo malo ažuriranja o tom projektu.

Battlestar Galactica ima posvećenu bazu obožavatelja, a njena serija za ponovno pokretanje 2004. dobila je puno pohvala, s dobrim razlogom. Glumci su bili snažni i pojedinačno i kao ansambl, a radnja je imala zanimljive, iako ponekad i nepopularne zaokrete. Koncepti serije o skrivenim neprijateljima, umjetnoj inteligenciji i kompliciranom odnosu koji imamo s tehnologijom čine gotovo neizbježnim da će Battlestar Galactica jednog dana ponovno oživjeti, i uopće nije iznenađujuće da bi se nova serija trebala odvijati u istom svemiru kao proslavljene serije Syfy.

Druge je zanimalo i ovo...