Avengers 5 bi mogao ujediniti cijeli Marvel Multiverse [teorija]

Avengers 5 bi mogao ujediniti cijeli Marvel Multiverse [teorija]

Avengers 5 mogao bi biti MCU film koji ujedinjuje sve junake Marvelovog multiverzuma. To bi mogao biti smjer koji Marvel zauzima u 5. fazi, a može se dogoditi ako peti film o Avengersima prilagodi priču o miniseriji Marvel Comicsa iz 1990-ih, Avengers Forever, u kojoj je Kang Osvajač prikazan kao ključni lik.

Dosad su filmovi o Avengersima suprotstavili zemaljske junake protiv tri njihova najveća neprijatelja. U prvom su filmu okupljeni u borbi protiv Lokija (Tom Hiddleston), prvog negativca s kojim se ikada suočio tim u Marvel Comicsu. U nastavku su se Avengersi borili protiv Ultrona, robotske tvorevine MCU-ovog Iron Man-a (Robert Downey, Jr.). Što se tiče posljednja dva filma, glavni negativac bio je Thanos (Josh Brolin), jedan od najmoćnijih negativaca koji je ikad postojao i u stripovima i u filmovima. Ludi Titan pokazao se kao njihov najveći izazov još kad ih je pobijedio na kraju Avengers: Infinity War i izbrisao pola svemira. Zahvaljujući putovanju kroz vrijeme i vojsci superheroja, Thanos je napokon poražen na kraju Avengers: Endgame.

Marvel je snimio nekoliko filmova kako bi nadogradio svoju verziju Infinity Gauntlet, posipajući Infinity Stones kao glavne artefakte za radnju i spremanje Thanosa. Marvel bi na isti način mogao dovesti do svog sljedećeg velikog crossovera. S načinom na koji Marvel čini multiverzum središnjim za fazu 4, čini se prikladnim da bi trebao jako utjecati na Avengers 5. Napokon, postalo je jasno da će multiverse biti središnji za Doctor Strange 2, Loki, Spider-Man 3 i WandaVision. Slično kao što su pojedinačne borbe oko Infinity Stonesa postavile Infinity War i Endgame, ove multiverzumske pustolovine mogle bi poslužiti kao gradivni elementi za mnogo veću i inkluzivniju priču koja poziva na ta putovanja kroz vrijeme i međudimenzionalne elemente. Moglo bi biti da će ono što Marvel radi s multiverzumom u fazi 4 i s Kang the Conquerorom u fazi 5 kulminirati adaptacijom Avengers Forever u Avengers 5.

Similar Posts