Alternativna post-credit scena filma 'Iron Man' spominje X-Men i Spider-Mana [video u članku]

Alternativna post-credit scena filma ‘Iron Man’ spominje X-Men i Spider-Mana [video u članku]

Iako je prošlo već 11 godina, Marvel fanovi se još uvijek dobro sjećaju filma IronMan, filma koji je pokrenuo Marvel Cinematic Universe koji je kroz godine izrastao u najveći filmski svemir svih vremena. Odskočna daska je bila post-credit scena u kojoj Tony Stark susreće Nick Furya, koji mu spominje Avengers Initiative. Ta scena je bila prvi teaser za nadolazeće filmove koji su se 2012. na vrhuncu prve MCU faze se spojili u crossover film Avengers čiji je nevjerojatni rezultat na kino blagajnama dao Marvelu vjetar u leđa na dodatno građenje svemira kakvog znamo danas, a još se i dodatno gradi.

Krajem 90ih godina, tvrtka Marvel je rasprodala prava za X-Men i Fantastic Four likove Foxu, koji je pokrenuo X-Men franšizu, i Spider-Mana Sonyu koji je snimio trilogiju Spider-Man. Kako su superherojski tada već uzeli maha među tadašnjom publikom, Marvel je odlučio u suradnji sa Paramountom snimiti film IronMan, čiji ih je uspjeh potaknuo na građenje svemira sa paletom likova koja su ostala u njihovom vlasništvu. Zbog abnormalnog porasta popularnosti, Disney je tu vidio svoju zlatnu koku i kupio cijeli Marvel Studios za kojeg im nije bilo mrsko iskeširati 4.2 milijarde dolara, a kako je popularnost kroz godine nastavila rasti i rasti, Disney se ubrzo bacio u akciju da Marvelu vrati likove koje su prodali u vrijeme kada superherojski filmovi nisu uzimali maha kao danas. Disney je nakon dugo-godišnjih pregovora kupio tvrtku Fox, a uspjeli su postići dogovor sa Sonyem za Spider-Mana i njemu srodne likove uoči filma Captain America: Civil War. Nažalost, taj dogovor se nedavno rasplinuo zbog čega je Disney, iako je vratio Marvelu X-Mene i F4, ostao bez mega-popularnog Spider-Mana.

Disney kupuje 21st Century Fox!!!

Ipak, nikad nismo pomislili kako bi MCU izgledao da je imao X-Mene i Spider-Mana na raspolaganju od samog početka. Predsjenik Marvela Kevin Feige je otkrio alternativnu post-credit scenu prvog MCU filma, IronMan, u kojoj je, osim na Avengerse, dan teaser i na X-Mene i tog nesretnog Spider-Mana. Ta scena će biti dostupna i u velikom setu u kojoj će se nalaziti svi filmovi Infinity Sage (dosadašnja 23 MCU filma), kao i sve ostale izbrisane scene, pogledi iza kulisa i svi ostali dodatni sadržaji.

Dotičnu scenu možete pogledati ovdje:

Iako je Spider-Man otpao iz MCU-a (on će nastaviti u Sony Marvel Svemiru), Feige je na prošlom San Diego Comic Conu rekao da se već uveliko planira dovođenje X-Men, F4 i ostalih do nedavno Foxovih likova. Još nije poznato kada možemo očekivati njihov MCU debi, ali jednom kada se to dogodi, čak i bez Spider-Mana, MCU će postati širi veći i od stvarnog svemira općenito.

Similar Posts