Alien 5 producent kaže da je Ripley ključna za novi nastavak

Alien 5 producent kaže da je Ripley ključna za novi nastavak

Prošlog je tjedna Alien zvijezda Sigourney Weaver naizgled odbacila mogućnost da se ikada vrati za nastavak ove sci-fi/horor franšize.

Evo što je tada izjavila za Empire:

“Ne znam. Ridley (Scott, redatelj) je otišao u drugom smjeru. Možda je Ripley odradila svoje. Zaslužuje odmor.”

Međutim, sada nam stiže izjava producenta franšize Waltera Hilla, koji potvrđuje da on i scenarist/producent David Giler rade na petom Alien filmu i dalje.

U izjavio za SYFY WIRE, Hill je napisao:

“Sigourney, kao što je to bila i od samog početka, je previše skromna oko svoje mogućnosti da izvede ideju – koja je da ispriča priču koja će vas užasno uplašiti i vodi meditaciju o svemiru franšize Alien i o sudbini lika poručnice Ellen Ripley.”

Oni također donose i fotografiju s Hillovog ovog tretmana koja je napisana za peti Alien film, jednostavno naslovljen “Alien V” na naslovnoj stranici. Stranica također ima vrlo znatiželjne reference na snove, uključujući čuvenu oznaku franšize “U svemiru te nitko ne može čuti kako vrištiš”, a prati je alternativna verzija koja glasi “U svemiru te nitko ne može čuti kako sanjaš.” Tu je i redak iz Edgara Allana Poea koji glasi “Sve što vidimo ili se čini. Je samo san unutar sna”, i poznati citat Williama Tecumseha Shermana “Rat je pakao”.

Svi ti prikazi naizgled aludiraju na film koji je postavljen u potpunosti u snu ako su citati naslovnice jednaki površinskom nivou kao što se pojavljuju. Mnogo je prilika u seriji Alien za pronaći Ellen Ripley kako sanja dok lik provodi većinu vremena između nastavka u krio-snu. Ovi citati također nas podsjećaju i na razmjenu koju je Ripley imala s Newt na kraju filma Aliens o snovima.

Nadamo se da ćemo imati prilike vidjeti četvrti nastavak glavne Alien vremenske crte, te da će se Ripley još jednom vratiti za njega.

Similar Posts