Avengers: Endgame teorija savršeno objašnjava kako će heroji poništiti Thanosovo uništavanje

Avengers: Endgame teorija savršeno objašnjava kako će heroji poništiti Thanosovo uništavanje

Još od kada je Avengers: Infinity War završio sa zastrašujućim posljedicama zloslutnog pucketanja, Marvelovi fanovi mjesecima smišljaju različite načine na koje će naši heroji spasiti dan u filmu Avengers: Endgame. Mi znamo da će se neki od njih sigurno vratiti (postoje već najavljeni filmovi nekih heroja, a Dave Bautista je doslovno rekao da se on vraća). Tako da nije upitno hoće li oni poništiti pucketanje, nego kako će to učiniti. Kao i puno puta sa stvarima vezanim uz stripove, svi načini na koje bi se Avengersi mogli vratiti su nepotrebno zamršeni – zajedno s kvantnim područjima, vremenskim petljama itd.

Avengers Endgame teorija: Thanos 'pucnuo' kako bi zaustavio Galactusa

Ali, ako ćete čitati fanovske teorije o tome što bi se moglo dogoditi u Avengers 4, ova koju je objavio Reddit korisnik LA-Confidential je zasigurno najtemeljitije promišljena i objašnjena. To u biti uključuje Doctor Strangea koji baca vremensku petlju na vremenski kamen (kao što je učinio na kraju svog istoimenog filma). U ovoj teoriji, Avengers: Endgame započinje s Thanosom natrag na svojoj rodnoj planeti – obnovljenoj u njezinoj prijašnjoj ljepoti – kada se iznenada vrati natrag prije pucketanja.

To je dio Doctor Strangeovog plana. Vidjeli smo da DOCTOR STRANGE može baciti magiju na Time Stone kako bi nametnuo beskonačnu vremensku petlju, predstavljenu kao zeleni energetski prsten koji se okreće oko lijevog zapešća. Bez obzira na što se dogodi, ona se uvijek resetira na mjesto u vremenu kada je bačena čarolija. Kamen i magija na njemu nastavljaju raditi, čak i nakon što Doctor Strange bude (uzastopno) ubijen. Ovaj trenutak je važan, i povezuje se s Strangeovim kasnijim podsjetnikom Ebony Mawu da će čarolije koje baca na Time Stone ustrajati čak i nakon što umre. Kada napokon natjera Dormammua da odustane i oslobodi čaroliju, energetski prsten na njegovom lijevom zglobu više se ne vidi.

Avengers: Endgame teorija savršeno objašnjava kako će heroji poništiti Thanosovo uništavanje

U biti, tijekom bitke na Titanu, Doctor Strange je koristio to vrijeme kako bi potajno bacio čaroliju na Time Stone prije nego ga preda Thanosu.

On je trebao uvjerljivi način da preda Time Stone Thanosu, bez da ga on uhvati. Njegova tvrdnja da ga mijenja za život Tony Starka je bila samo izgovor kako bi dobio kredibilitet – kao što je rekao, on ne bi oklijevao žrtvovati Tonyjev život kako bi zaštitio Kamen. To nije ni bilo zato što je Strange vidio Tonyja ključnog za pobjedu, iako bi on to mogao biti. To je bio način kako da preda Thanosu začarani Kamen bez da ovaj bude skeptičan, što smo vidjeli u njegovom komentaru “No tricks?”. Kada Strange preda Time Stone, on je već bacio čaroliju vremenske petlje na njega. U cijeloj toj sceni, nikada nismo vidjeli Strangeov lijevi zglob – i zapravo ga više nikada ne vidimo u cijelom filmu. Vidimo pune snimke svakog drugog lika, i vidimo Strangeovo lice, torzo i desnu ruku… ali ne njegovu lijevu ruku. Možda ju je on sakrio ispod plašta, možda sjedi na njoj, ali on skriva tu čaroliju vremenske petlje. Nakon što Thanos krene na Zemlju, Kamen ima aktiviranu magiju vremenske petlje i on ne zna da je zarobljen u njoj. U jednom trenutku u budućnosti, vrijeme će se resetirati na trenutak kada je Strange bacio magiju, na Titanu prije Decimacije. Vremenska petlja je doslovno “Endgame” o kojem Strange govori, kao što je to bio slučaj s Dormammuom.

Ključ ovdje je lijeva ruka Doctor Strangea. Kao što znamo, lijeva ruka svijetli kada koristi magiju – nešto što je Doctor Strange skrivao nakon što je što bacio čaroliju na Vremenski Kamen.

Dakle, dok je Thanos zarobljen u toj vremenskoj petlji koju je stvorio Doctor Strange na Vremenskom Kamenu – to su trenuci kada će se Avengersi morati regrupirati, otputovati u prošlost i zaustaviti Thanosa.

To je trenutak u kojem putovanje kroz vrijeme dolazi u filmu, predvođeno Ant-Manom, koji je otkrio kako koristiti vremenske vrtloge u Quantum Realmu kako bi došao do mjesta na koje i kada želiš ići. Oni mogu koristiti Quantum Realm kako bi putovali u prostoru i vremenu, ali korištenje toga može zeznuti vremensku crtu i možda je uništiti (Time Stone, s druge strane, vas ne može pomicati u prostoru, ali vidjeli smo da može sigurno resetirati vrijeme na neki određeni trenutak). Osvetnici se pregrupiraju u bazi operacija u budućnosti, onda se vraćaju u različite trenutke u vremenu gdje znaju da su Infinity Stones bili dostupni, scene prikazane u CAPTAIN AMERICA: THE FIRST AVENGER i THE AVENGERS.

Ostatak teorije uključuje novi Infinity Gauntlet koji naprave Stark i Shuri, a nosi ju Captain Marvel, koja će ju koristiti kako bi zaustavila Thanosa.

Teško je zamisliti kako će sve to biti objašnjeno u Avengers: Endgame filmu bez dvosatnog stručnog pričanja, ali na neki način moraju vratiti te heroje nazad, a ova teorija je to zaista detaljno objasnila. Pogotovo je uvjerljiv prvi dio s Doctor Strangeom.

Similar Posts