20 dječjih glumaca iz horor filmova koje danas nećete moći prepoznati

20 dječjih glumaca iz horor filmova koje danas nećete moći prepoznati

Cody Dorkin: Village of the Damned, 1995.

Još jedan mladi lik iz Village of the Damned (glumio je Roberta) koji nije postao glumac. No njegov je život i dalje izravno povezan s kinom: Cody Dorkin posjeduje kino studio i traži mlade talente.

Louise i Lisa Burns: The Shining, 1980.

Lisa i Louise, koje su glumili blizanke Grady u dobi od 10 godina, više nikada nisu glumile u filmovima. Štoviše, vjeruju da je ta uloga negativno utjecala na njih, jer je nekoliko škola odbacilo njihove prijave zbog pucnjave. Međutim, to nije spriječilo Lisu da postane pravnica, a Louise znanstvenik.

Dakota Fanning: Hide and Seek, 2005.

Uloga Emily u Hide and Seek ni na koji način nije na vrhu rekorda Dakote Fanning. Danas glumica ima tek 23 godine, ali popis njenih filmova i nagrada prilično je impresivan. Osim glume, Dakota radi kao model i predstavlja kolekcije poznatih modnih dizajnera.

Roger Príncep: The Orphanage, 2007.

Roger Príncep: The Orphanage, 2007

Roger je glumio Simóna u španjolskom filmu The Orphanage koji je dobio 7 nagrada Goya. Sada slijedi karijeru glume.

Saoirse Ronan: Lovely Bones, 2009.

U filmu Lovely Bones, Saoirse glumi ulogu Susie, djevojke koju je manijak ubio. Karijera joj ide prilično dobro: osim brojnih nominacija za ovu ulogu i druge, glumica je dobila i nekoliko nagrada BAFTA i Zlatni globus.

Christina Ricci: The Addams Family, 1991.

Glumeći tmurnu Wednesday Addams učinilo je Christinu Ricci jednom od najpopularnijih glumica tinejdžera ranih 90-ih. Unatoč činjenici da nema obrazovanje u glumi, njezina filmska karijera ide vrlo uspješno, a 2015. godine dobila je glavnu ulogu u seriji Z: The Beginning of Everything.

Chloë Grace Moretz: The Amityville Horror, 2005.

Njezin prvi uspjeh u glumi došao je nakon uloge Chelsea u filmu The Amityville Horror, što je postalo polazna točka u njezinoj karijeri. Među njenim djelima je i uloga Carrie White u remakeu filma Carrie iz 1976. godine, kao i brojne TV serije.

Alex Vincent: Child’s Play, 1988.

Uloga Andyja Barclaya u filmu o smrtonosnoj lutki Chucky najistaknutija je u kino karijeri Alexa Vincenta. Osim filma iz 1988. godine, pojavio se i u nastavcima koji su izašli 1990. i 2013. godine.

Junio Valverde: The Devil’s Backbone, 2001.

U The Devil’s Backbone, Junio ​​Valverde glumio je duha Santija, dječaka koji je umro nekoliko godina prije događaja filma. I dalje glumi: uloge su na TV-u, igranim i kratkim filmovima.

Johnny Depp: A Nightmare on Elm Street, 1984.

Karijera Johnnyja Deppa započela je jednim od najpopularnijih horor filmova svih vremena, A Nightmare on Elm Street. U filmu iz 1984. glumio je Glena Lantza, jednog od tinejdžera koji je postao žrtvom Freddyja Kruegera.

Druge je zanimalo i ovo...