15 odličnih filmova koje nikada niste gledali [21. stoljeće]

15 odličnih filmova koje nikada niste gledali [21. stoljeće]

Kada kažemo da ih nikada niste gledali, zapravo mislimo da vjerojatno neke od njih niste gledali 🙂 Kako god, na ovom popisu možete pronaći 15 odličnih, manje popularnih filmova 21. stoljeća. Napišite nam u komentarima jeste li gledali neke od njih i što mislite o njima.

The Gift (2015)

The Gift (2015)

Žanr: Drama, misterija, triler

Redatelj: Joel Edgerton

Glumci: Jason Bateman, Rebecca Hall, Joel Edgerton

Radnja ukratko: Život mladog bračnog para postaje nepodnošljiv nakon što mužev poznanik iz prošlosti dostavi tajanstveni dar i otkrije tajne koje su do sada bile duboko zakopane.

The Experiment (2001)

Eksperiment

Žanr: Drama, triler

Redatelj: Oliver Hirschbiegel

Glumci: Moritz Bleibtreu, Christian Berkel, Oliver Stokowski

Radnja ukratko: Adrien Brody i Forest Whitaker glume u šokantnom psihološkom trileru o 24 muškarca dovedenih na rub ludila kada eksperiment koji simulira život u državnom zatvoru izmakne kontroli.

Terminal (2018)

Recenzija: Terminal (2018) - Svijet filma

Žanr: Krimi, drama, triler

Redatelj: Vaughn Stein

Glumci: Margot Robbie, Simon Pegg, Dexter Fletcher

Radnja ukratko: Film prati dvoje ubojica na zlokobnoj misiji, učitelja sa smrtonosnom bolešću, zagonetnog domara i konobaricu s dvostrukim životom. Ubojite posljedice se razotkrivaju, kada se njihovi životi nađu u rukama kriminalnog genija sa željom za osvetom.

Radius (2017)

Recenzija: Radius (2017) - Svijet filma

Žanr: Sci-fi, triler

Redatelj: Caroline Labrèche, Steeve Léonard

Glumci: Diego Klattenhoff, Charlotte Sullivan, Robert Borges

Radnja ukratko: Liam se probudi nakon prometne nesreće okružen mrtvim tijelima. Misleći da ih je pokosio nekakav virus, on se žuri kući, no putem uviđa da se svatko tko se nađe na 15 metara od njega neobjašnjivo sruši mrtav.

Spectral (2016)

spectral

Žanr: Akcija, sci-fi, triler

Redatelj: Nic Mathieu

Glumci: Clayne Crawford, Emily Mortimer, Max Martini

Radnja ukratko: Sci-fi / triler priča usredotočena je na tim specijalnih vojnika koji se šalje u borbu protiv natprirodnih bića.

The Island (2005)

The Island (2005)

Žanr: Akcija, avantura, misterija

Redatelj: Michael Bay

Glumci: Scarlett Johansson, Ewan McGregor, Djimon Hounsou

Radnja ukratko: Čovjek koji živi u futurističkoj sterilnoj koloniji počinje propitivati ​​njegovo ograničeno postojanje kada mu je prijatelj odabran da ide na otok, posljednje neokrnjeno mjesto na zemlji.

The Void (2016)

Recenzija: The Void (2016)

Žanr: Horor, misterija, sci-fi

Redatelj: Jeremy Gillespie, Steven Kostanski

Glumci: Aaron Poole, Kenneth Welsh, Daniel Fathers

Radnja ukratko: Ubrzo nakon što je pacijenta predao u bolnicu u nedostatku osoblja, policajac doživljava čudne i nasilne događaje koji su naizgled povezani s grupom tajanstvenih figura s kapuljačom.

Parasite (2019)

Recenzija: Parasite (2019)

Žanr: Komedija, drama, triler

Redatelj: Joon-ho Bong

Glumci: Kang-ho Song, Sun-kyun Lee, Yeo-jeong Jo

Radnja ukratko: Svi nezaposleni, Ki-taekova obitelj s posebnim zanimanjem gleda na bogate i glamurozne Parkove kako bi ih izdržavali dok ne postanu umiješani u neočekivani incident.

Adventureland (2009)

Adventureland (2009)

Žanr: Komedija, drama, romantika

Redatelj: Greg Mottola

Glumci: Jesse Eisenberg, Kristen Stewart, Ryan Reynolds

Radnja ukratko: Komedija smještena u ljeto 1978. koja se vrti oko nedavnog diplomanta (Jesse Eisenberg) koji prihvaća besperspektivni posao u lokalnome zabavnom parku samo da bi doznao da je to savršeni način da se pripremi za stvarni svijet.

The Orphanage (2007)

The Orphanage (2007)

Žanr: Drama, horor, misterija

Redatelj: J.A. Bayona

Glumci: Belén Rueda, Fernando Cayo, Roger Príncep

Radnja ukratko: Laura je svoje najranije djetinjstvo provela u sirotištu za koje je vežu lijepe uspomene. Sad već udana i majka, ona se vraća u sirotište, u čijim prostorijama otvara dom za hendikepiranu djecu. No atmosfera nekada zgodnog mjesta se potpuno promijenila. Njezin 7-godišnji sin Simon uskoro će steći nekoliko izmišljenih prijatelja koji će ga zabavljati ali i strašiti svojim pričama. Ubrzo, Simon će se pobojati za njihovu sigurnost.

American Honey (2016)

American Honey (2016)

Žanr: Avantura, drama, romantika

Redatelj: Andrea Arnold

Glumci: Sasha Lane, Shia LaBeouf, Riley Keough

Radnja ukratko: Zasićena teškim životom, mlada Star bježi od svoje disfunkcionalne obitelji i pridružuje se grupi mladih putujućih trgovaca. Ondje se zaljubljuje u Jakea, kojeg glumi ekscentrični Shia LeBeouf, a uskoro i prigrljuje njihov otpadnički način života obilježen tulumarenjem, kršenjem zakona i beskonačnim kretanjem.

Bubba Ho-Tep (2002)

Bubba Ho-Tep (2002)

Žanr: Komedija, fantazija, horor

Redatelj: Don Coscarelli

Glumci: Bruce Campbell, Ossie Davis, Bob Ivy

Radnja ukratko: Elvis Presley i JFK udružuju snage u borbi protiv drevne mumije.

Frailty (2001)

Frailty (2001)

Žanr: Krimi, drama, triler

Redatelj: Bill Paxton

Glumci: Bill Paxton, Matthew McConaughey, Powers Boothe

Radnja ukratko: Wesley Doyle, agent FBI-ja koji vodi potragu za ozloglašenim serijskim ubojicom, poznatim kao Božje ruke razumljivo je sumnjičav kada mu čovjek izjavljuje da zna njegov identitet. Predstavivši se kao Fenton Meiks, on tvrdi da je njegov brat Adam odgovoran za sva ta ubojstva. Ali Adamovi zločini su samo mali djelić onoga što će Doyle uskoro otkriti.

The Devil’s Backbone (2001)

The Devil's Backbone (2001)

Žanr: Drama, horor

Redatelj: Guillermo del Toro

Glumci: Marisa Paredes, Eduardo Noriega, Federico Luppi

Radnja ukratko: Nakon što Carlos – 12-godišnjak čiji je otac umro u španjolskom građanskom ratu – stigne u zloslutno sirotište za dječake, otkrije da je škola ukleta i ima mnogo mračnih tajni koje mora otkriti.

Attack the Block (2011)

Attack the Block (2011)

Žanr: Akcija, komedija, sci-fi

Redatelj: Joe Cornish

Glumci: John Boyega, Jodie Whittaker, Alex Esmail

Radnja ukratko: Brza, urnebesna i zastrašujuća avantura u kojoj se grupa tinejdžera suprostavlja divljoj invaziji izvanzemaljaca i mijenja stambeni blok u Londonu u utvrdu pod opsadom. Kada nepoznato stvorenje padne s neba i napadne bandu maloljetnih huligana usred pljačke, banda pograbi oružlje, bicikle i stane braniti svoj teren. U borbi protiv novog vala osvajača, koji su veći i opasniji nego prije, ova grupica propaliteta postat će posljednja nada za obranu Londona.

Similar Posts