10 Najboljih filmova Blumhouse Produkcije

10 Najboljih filmova Blumhouse Produkcije

Donosimo vam 10 najboljih filmova produkcijske kuće Jasona Bluma, Blumhouse Productions.

Blumhouse Productions je Američka filmska i televizijska produkcijska kuća, vlasnika Jasona Bluma. Blumhouse je najpoznatija po pravljenju nisko-budžetnih horor filmova. Blumhouse je do sada radio s redateljima poput James Wan, Mike Flanagan, James DeMonaco, M. Night Shyamalan i Scott Derrickson. Do sada su imali tri nominacije za Oscara, ali ga još nisu osvojili.

U nastavku pogledajte 10 najboljih filmova Blumhouse Produkcijske kuće:

10. Oculus (2013)

Oculus (2013)

Žanr: Horor, misterija

Redatelj: Mike Flanagan

Glumci: Karen Gillan, Brenton Thwaites, Katee Sackhoff

Radnja ukratko: Tim je nedavno pušten iz mentalne institucije gdje je proveo veći dio svoje mladosti nakon što su on i njegova sestra osvjedočili velikoj obiteljskoj tragediji. Sestra Kaylie ga upozorava da je krivac za njihovu tragediju zapravo jedno staro ogledalo koje posjeduje tristogodišnju povijest smrti i destrukcije. Sad je na njima da unište antikno ogledalo.

9. Hush (2016)

Hush (2016)

Žanr: Horor, triler

Redatelj: Mike Flanagan

Glumci: John Gallagher Jr., Kate Siegel, Michael Trucco

Radnja ukratko: Može li se prekinuti nit zle sreće, nasilja i patnje duboko protkana kroz generacije jedne obitelji?

8. Sinister (2012)

Sinister (2012)

Žanr: Horor, misterija, triler

Redatelj: Scott Derrickson

Glumci: Ethan Hawke, Juliet Rylance, James Ransone

Radnja ukratko: Ethan Hawke se nalazi u ulozi Ellisona, pisca koji se specijalizirao za teme vezane za stvarne zločine. Nakon jednog vrhunskog bestsellera ostao je bez ideja koje će ga potaknuti na pisanje pa je zato krenuo tragati za slučajem koji će ga ponovno proslaviti. Tako s obitelji seli u mali gradić u kojemu je nedavno serijski ubojica objesio cijelu jednu obitelj. Tajeći od svoje žene, Ellison useljava obitelj upravo u kuću u kojoj se to dogodilo. Prilikom useljavanja, na tavanu pronalazi kutiju punih kućnih filmova koje odluči detaljno istražiti.

7. Insidious (2010)

Insidious (2010)

Žanr: Horor, misterija, triler

Redatelj: James Wan

Glumci: Patrick Wilson, Rose Byrne, Ty Simpkins

Radnja ukratko: Obitelj pokušava zaustaviti zle duhove od zatočavanja njihovog komatoznog djeteta u području zvanom The Further.

6. The Invisible Man (2020)

Trailer: The Invisible Man (2020)

Žanr: Horor, sci-fi, triler

Redatelj: Leigh Whannell

Glumci: Elisabeth Moss, Aldis Hodge, Storm Reid, Harriet Dyer, Oliver Jackson-Cohen

Radnja ukratko: Nakon što sazna da je njezin nasilni muž od kojeg je prethodno pobjegla počinio samoubojstvo, Cecilia Kass misli da je njezinoj noćnoj mori napokon došao kraj. No, noćna mora će tek započeti kada shvati da je progoni netko tko nije vidljiv ljudskom oku, a samo jedan čovjek na svijetu ima za to ima motiv.

5. The Gift (2015)

The Gift (2015)

Žanr: Drama, misterija, triler

Redatelj: Joel Edgerton

Glumci: Jason Bateman, Rebecca Hall, Joel Edgerton

Radnja ukratko: Život mladog bračnog para postaje nepodnošljiv nakon što mužev poznanik iz prošlosti dostavi tajanstveni dar i otkrije tajne koje su do sada bile duboko zakopane.

4. Split (2016)

Split (2016)

Žanr: Horor, triler

Redatelj: M. Night Shyamalan

Glumci: James McAvoy, Anya Taylor-Joy, Haley Lu Richardson

Radnja ukratko: Tri djevojke je oteo muškarac, kojem su dijagnosticirane 23 različite osobnosti, one moraju pokušati pobjeći, prije pojave njegove strašne 24 osobnosti.

3. Upgrade (2018)

Žanr: Akcija, horor, sci-fi

Redatelj: Leigh Whannell

Glumci: Logan Marshall-Green, Rosco Campbell, Richard Cawthorne

Radnja ukratko: Smješten u blisku budućnost, tehnologija kontrolira skoro sve aspekte ljudskog života. Ali kada se Grey, samo-identificiranom tehnofobu, cijelu svijet preokrene naglavce, njegova jedina nada za osvetom je eksperimentalni računalni čip usadak imena Stem.

2. Get Out (2017)

Recenzija: Get Out

Žanr: Horor, misterija, triler

Redatelj: Jordan Peele

Glumci: Daniel Kaluuya, Allison Williams, Bradley Whitford

Radnja ukratko: Mladi Afroamerikanac posjećuje obitelj svoje cure bjelkinje na njihovom misterioznom obiteljskom imanju.

1. Whiplash (2014)

Whiplash (2014)

Žanr: Drama, glazbeni

Redatelj: Damien Chazelle

Glumci: Miles Teller, J.K. Simmons, Melissa Benoist

Radnja ukratko: Mladi jazz bubnjar Andrew studira na prestižnom njujorškom konzervatoriju i ima puno ambicioznije planove od toga da bude samo običan glazbenik. Prije svega ne želi ostati mediokritet poput svog oca koji nikad nije ostvario spisateljsku karijeru i boji se da im je možda neuspjeh zapisan u genima. Vođen ambicijom, uspijeva ući u prestižni školski bend pod vodstvom profesora Fletchera, nemilosrdnog jazz genija. Da bi se održao u sastavu, Andrew vježba po cijele dane sve dok mu prsti ne prokrvare. Bespogovorno, barem ispočetka, trpi profesorove sadističke ispade. Koliko daleko je Andrew spreman ići i koliku je žrtvu spreman podnijeti?

Similar Posts