10 Najboljih Božićnih horor filmova

10 Najboljih Božićnih horor filmova

Praznici nekada mogu biti malo previše za neke. Fantastični su ako osjećate duh Božića, ali ako ste više u Scrooge raspoloženju ovih dana, neprestano zveckanje zvona i neželjeni, neprekidni tokovi sezonskih pozdrava mogu vam biti malo ubojiti. Ponekad, samo poželite otići kući i pogledati neki dobar blagdanski horor film, zaista zastrašujući Božićni film koji će vam popraviti raspoloženje.

Ako je to ono što tražite, mi vam donosimo 10 najboljih Božićnih horor filmova u nastavku.

Rare Exports (2010)

Rare Exports (2010)

Žanr: Avantura, fantazija, horor

Redatelj: Jalmari Helander

Glumci: Jorma Tommila, Onni Tommila, Peeter Jakobi

Radnja ukratko: U dubinama planina Korvatunturi, dubokoj 486 metara, nalazi se najbolje čuvana tajna Božića. Došlo je vrijeme da se to iskopa. Ovog Božića svi će vjerovati u Djeda Mraza.

The Children (2008)

The Children (2008)

Žanr: Horor, misterija, triler

Redatelj: Tom Shankland

Glumci: Eva Birthistle, Stephen Campbell Moore, Jeremy Sheffield

Radnja ukratko: Opuštajući božićni odmor pretvara se u zastrašujuću borbu za preživljavanje kada djeca počinu napadati svoje roditelje.

Dead End (2003)

Dead End (2003)

Žanr: Avantura, horor, misterija

Redatelj: Jean-Baptiste Andrea, Fabrice Canepa

Glumci: Ray Wise, Lin Shaye, Mick Cain

Radnja ukratko: Badnjak. Na putu prema s obitelji, Frank Harrington odlučuje isprobati prečicu, prvi put u 20 godina. Ispada da je to najveća greška njegova života.

Anna and the Apocalypse (2017)

Žanr: Komedija, fantazija, horor

Redatelj: John McPhail

Glumci: Ella Hunt, Malcolm Cumming, Sarah Swire

Radnja ukratko: Zombi apokalipsa prijeti uspavanom gradiću Little Haven – na Božić – prisiljavajući Anna i njezine prijatelje na borbu i pjevanje kroz njihov put do preživljavanja, susrećući se s mrtvacima u očajničkoj utrci da stignu do svojih voljenih. Ali oni uskoro saznaju da nitko nije siguran na ovom novom svijetu i s civilizacijama koje se raspadaju oko njih, jedine osobe na koje se zaista mogu uzdati su one pored njih.

Wind Chill (2007)

Wind Chill (2007)

Žanr: Drama, horor, triler

Redatelj: Gregory Jacobs

Glumci: Emily Blunt, Ashton Holmes, Martin Donovan

Radnja ukratko: Dva studenta dijele vožnju kući za praznike, ali kad se prijevoz pokvari na pustom dijelu puta, njih počinju napadati duhova ljudi koji su tamo umrli.

Better Watch Out (2016)

Žanr: Horor, triler

Redatelj: Chris Peckover

Glumci: Patrick Warburton, Virginia Madsen, Dacre Montgomery

Radnja ukratko: U mirnoj ulici iz predgrađa, dadilja mora braniti dvanaestogodišnjeg dječaka od uljeza, samo kako bi otkrila da je to daleko od ‘normalnog’ upada u kuću.

Krampus (2015)

Najbolji Božićni Filmovi

Žanr: Akcija, komedija, fantazija, horor

Redatelj: Michael Dougherty

Glumci: Adam Scott, Toni Collette, David Koechner

Radnja ukratko: Kad se njegova disfunkcionalna obitelj tijekom blagdana sukobi, mladi Max (Emjay Anthony) gubi sve iluzije i okreće leđa Božiću. Nije svjestan da takvo pomanjkanje blagdanskog duha oslobađa Krampusov bijes: to je demonska sila prastarog zla koja namjerava kazniti nevjernike. Otvaraju se vrata pakla i omiljene blagdanske ikone pretvaraju se u monstruozna bića, opsjedaju kuću nesložne obitelji i tjeraju njezine članove da se bore jedni za druge ako žele preživjeti.

Gremlins (1984)

Najbolji Božićni Filmovi

Žanr: Komedija, fantazija, horor

Redatelj: Joe Dante

Glumci: Zach Galligan, Phoebe Cates, Hoyt Axton

Radnja ukratko: Vraćajući se s poslovnog puta u New York i u zadnji čas tražeći poklon za svoga sina Billyja (Zach Galligan), izumitelj Randy Peltzer (Hoyt Axton) u kineskom se dućanu odluči za slatko, čudnovato stvorenje mogwai, s imenom Gizmo. Prije odlaska, vlasnik ga upozori na tri pravila kojih se mogwaijev vlasnik obavezno mora pridržavati. Treba ga držati podalje od jakog svjetla, ne smije ga pustiti u kontakt s vodom i nikad ga ne smije hraniti poslije ponoći. Randy ga sasluša, pa se vraća u miran gradić Kingston Falls, gdje se Billy naprosto oduševi svojim novim prijateljem. Međutim, nepažnjom Billyja i njegovih prijatelja, na Gizma se prolije voda, zbog čega se on odjednom multiplicira te stvori velik broj zločeste braće, čudovišnih gremlina.

Black Christmas (1974)

Black Christmas (1974)

Žanr: Komedija, fantazija, horor

Redatelj: Bob Clark

Glumci: Olivia Hussey, Keir Dullea, Margot Kidder

Radnja ukratko: Za vrijeme božićne pauze, grupu djevojaka iz sestrinstva prati stranac.

El día de la bestia (1995)

10 Najboljih Božićnih horor filmova

Žanr: Akcija, komedija, krimi

Redatelj: Álex de la Iglesia

Glumci: Álex Angulo, Armando De Razza, Santiago Segura

Radnja ukratko: Katolički svećenik udružuje se s Black Metal ljubiteljem i talijanskim znalcem okultnog da spriječi rođenje zvijeri, a time i kraj svijeta.

Similar Posts