Može li se Lord of the Rings serija natjecati s Game of Thrones? - Svijet filma

Može li se Lord of the Rings serija natjecati s Game of Thrones?

Sada kada znamo da je Lord of the Rings serija u izradi, pitamo vas, što vi mislite, može li se LOTR serija natjecati s GOT?

Amazon je potpisao ogroman ugovor, za dobivanje prava, na pravljenje serije prema The Lord of the Rings knjigama. U svom pohodu da naprave seriju Game of Thrones kvalitete – Amazon je dogovorio ogroman ugovor – navodna svota se vrti oko $250 milijuna – kako bi dobio globalna TV prava na The Lord of the Rings, prema knjigama J.R.R. Tolkien. Amazon je po ugovoru obavezan praviti više sezona, te potencijalni spin-off serije.

LOTR originalna serija, će biti prequel Tolkienovog The Fellowship of the Ring, producent serije će biti Amazon Studios u suradnji s Tolkien Estate and Trust; HarperCollins; i New Line Cinema, koji su dio Warner Bros. Entertainment, koji je napravio ogromno uspješnu LOTR filmsku franšizu.

Što se tiče fanova, mišljenja su dosta podijeljena. Dok jedni ne mogu dočekati seriju i prate svaku informaciju vezanu uz nju, drugi su mišljenja da je serija samo traženje načina za zgrtati još novaca, na iznimno popularnim filmovima.

Lord of the Rings je kralj Fantazije

Može li se Lord of the Rings serija natjecati s Game of Thrones?

Jedna stvar je sigurna, a to je da su Lord of the Rings priče daleko najrašireniji oblik fantazije. Originalno objavljene u 1950tima, priče su bile adaptirane na radio, kazališta, razne igre, animirane i filmske serije. Inspirirale su glazbu, uključujući pjesme od Led Zeppelin, Black Sabbath, pa čak i cijelih bendova koji su posvetili svoj rad samo fantazija rocku, poput Blind Guardian. Knjige su također služile kao inspiracija Stephen King ‘The Dark Tower’ serijama knjiga, koje su nedavno također adaptirane na veliki ekran (ne baš uspješno).

Unutar žanra, Lord of the Rings vlada kao kralj, s elementima Među Zemlja, koji se pojavljuju u gotovo svim aspektima fantazija žanra. S obzirom na sve to, ne čudi da će knjige još jednom biti adaptirane.

Uspjeh serije Game of Thrones znači više serija Fantazije?

Može li se Lord of the Rings serija natjecati s Game of Thrones?

Naravno nije samo velika popularnost Lord of the Rings priča dovela do stvaranja nove serije, za to je sigurno zaslužna i fantastična serija Game of Thrones, koja oduševljava svoje fanove diljem svijeta (rijetki su koji nisu fanovi). I ne samo to, nego je jedan od razloga zašto su serije općenito postale toliko popularne i digle jedan novi nivo, sa sve većim budžetima i sve boljim glumcima.

U početku je serija bila pomalo kockanje, zato što je imala velike produkcijske troškove, a fantazija serije nisu baš dobro prolazile na malim ekranima, ali ispalo je dobro kockanje, vrlo dobro. Nakon njenog izlaska 2011 godine, izašlo je još nekoliko fantazija serija, poput The Shannara Chronicles, The Magicians, Once Upon A Time, Shadowhunters, The Witcher i mnoge druge, a sve one mogu svoje postajanje zahvaliti prvenstveno Game of Thrones seriji, a s raznim spin-off Game of Thrones serijama, koje će nam u skorijoj budućnosti dolaziti, popularnost žanra će sigurno još više rasti.

Naravno to su prepoznali i drugi, a Amazon je bio prvi i ponudio najbolju ponudu, za uključiti se u utrku sa serijom Lord of the Rings.

Mislite li da će Lord of the Rings uspjeti zasjeniti kvalitetu Game of Thrones i postati kralj Fantazija žanra serija?

Može li se Lord of the Rings serija natjecati s Game of Thrones?

Veliko pitanje nije zašto Amazon pravi novu seriju, već može li je napraviti kvalitetno? Game of Thrones je možda povećao želju za fantazija žanrom, ali je sigurno i povećao kvalitetu tih serija. Jedan od većih problema Lord of the Rings je to što priče počinje nagrizati vrijeme. Gotovo svi likovi su bijelci, a malobrojni ženski likovi su tu samo kako bi poslužili kao ljubavni interesi. Warner Bros. je to probao ispraviti u The Hobbit s upoznavanjem nove ženske vilenjakinje (glumi ju Evangeline Lilly), ali morat će učiniti više od toga ako planiraju dovesti nove, modernije gledatelje.

Još jedan od mogućih problema je što svi znaju njihov svijet. Njihove likove, avanture, budućnosti; sve je to već viđeno isponova i isponova kroz razne dosadašnje adaptacije. Još se ne zna gdje će serija biti smještena, osim da će biti prequel, ali smještanje je prije svih ovih događanja, a to mora značiti da će svi znati što će se na kraju dogoditi. Dok je kod Game of Thrones, jedna od najprivlačnijih stvari bila upravo ta, što nitko nije znao što će se sljedeće dogoditi, nekada ni sam pisac Martin.

Koji bi mogao biti najbolji potez za LOTR seriju?

Može li se Lord of the Rings serija natjecati s Game of Thrones?

Kako bi ostali relevantni, serija Lord of the Rings će morati prevladati ove gore napisane probleme; i naravno može to učiniti, ako ne budu reciklirali stare, poznate sadržaje. Nova serija će morati napraviti nove likove kako bi stvorila interesantnost i raznovrsnost, a nadamo se i istražiti neke nove dijelove Međuzemlja. Mnogi fanovi se nadaju da će se iskoristiti knjiga ‘Silmarillion’, pa možda bi trebalo ići na ruku već dobivenim fanovima i dati im ono što traže, mada je to lakše reći nego učiniti.

 

Kakvo je vaše mišljenje? Može li Lord of the Rings postati i ‘Kralj’ malih ekrana ili mislite da je Game of Thrones pravi vladar?

Druge je zanimalo i ovo...