Godzilla vs Kong: Prvi box-office rezultati iz Kine ukazuju da kino distribucija neće izumrijeti

Godzilla vs Kong: Prvi box-office rezultati iz Kine ukazuju da kino distribucija neće izumrijeti

Prošla je duga godina razočaranja na kino blagajnama, jer se filmska industrija uvelike preselila na streaming i VOD. Može li Godzilla vs Kong biti film koji će se pretvoriti u spasitelja? Epski dvoboj Adama Wingarda upravo je izašao u Kini uoči domaćeg izdanja sljedećeg tjedna, a film već nadmašuje Godzilla: King of the Monsters iz 2019. godine, dokazujući da su se kino blagajna vratila!

Godzilla vs Kong imao je impresivan debi u petak u Kini s prijavljenim startom od 21,5 milijuna dolara. Te su brojke pobijedile King of the Monsters, koji je prvog dana zaradio 20,9 milijuna USD, prije nego što je vikend završio sa 70,9 milijuna USD, prema Hollywood Reporteru. Film iz 2019. do izlaska iz kina zaradio je ukupno 135,4 milijuna dolara, dok kineska aplikacija za kupnju ulaznica Maoyan trenutno projicira da bi Godzilla vs Kong do kraja prikazivanja zaradila 166 milijuna dolara.

Iako je prerano znati hoće li Godzilla vs Kong u stvari povući ove ogromne brojke na kineskim blagajnama, zasigurno se čini da je na putu da postane najuspješniji hollywoodski film nakon COVID-19 ere na inozemnom tržištu. Do sada je tu titulu imao Christopher Nolanov Tenet, budući da je vremenski fokusiran akcijski film nakom prvog vikenda zaradio 29,8 milijuna američkih dolara i konačno 66,6 američkih dolara na kineskoj blagajni. Godzilla vs Kong izgleda kao da će to lako pobijediti.

Godzilla vs Kong također prima vrlo pozitivne ocjene za kineske aplikacije za prodaju karata Maoyan i Taopiaopiao, s prijavljenih 9 od 10 ocjena publike i 7,1 prosječenom ocjenom iz recenzija. Mi smo filmu dali ocjenu 7, a našu recenziju možete pročitati ovdje.

Similar Posts