Trailer: Avengers Infinity War (2018) - BluRay

Avengers: Endgame izbrisana scena navela fanove na novu teoriju o Thanosovom povratku

Avengers: Endgame je izašao prije više od godinu dana, a Marvelovi fanovi još uvijek stvaraju teorije o najcjenjenijem filmu svih vremena. Ova se tiče zlikovca Thanosa i potencijala da Titan zapravo može još uvijek biti… živ!

Premotajmo malo unazad. Prizor koji je doveo do toga da je ova teorija široko rasprostranjena – nedavno ju je objavio The Independent – zapravo je izbrisana scena Avengers: Endgame (dostupna za gledanje na Disney Plusu) u kojoj Hulk vodi produženi razgovor s Ancient One, Tildom Swinton.

“Ako netko umre, uvijek će umrijeti. Smrt je nepovratna”, kaže Ancient One Hulku u izlaganju o alternativnim vremenskim crtama. Ona misli na to kako ne-Snap smrti dovode do toga da ljudi zauvijek propadnu, stoga se Black Widow ne vraća nakon što se žrtvuje za Soul stone.

“[Ali] one koje ste izgubili nisu nestali,” nastavlja Ancient One. Nije ubio polovicu svemira, nago ih je Thanos umjesto toga izvukao iz postojanja, omogućujući njihovo uskrsnuće. I kao što svi koji su vidjeli Avengers: Endgame znaju, naši izbrisani junaci vraćeni su kako bi spasili dan.

To se sve čini dobro, ali trebali bismo također istaknuti da je Iron Man, da bi pobijedio Thanosa, izbrisao i njegovu vojsku koristeći Infinity Stones. Koristeći logiku Ancient One, tada su vojnici Ludog Titana zapravo samo izbrisani i nisu ubijeni. I… možete vidjeti kamo idemo s tim: što ako je Thanos, dakle, još uvijek negdje vani i mogao bi uskrsnuti ako se nekako vrati u svoje postojanje? Možemo li pretpostaviti da će se ovaj ljubičasti zlikovac vratiti s osvetom?

Iako se Marvel nije sramio od povratka svojih negativaca – vidi Red Skull u Infinity War i Endgame – skoro vraćanje Thanosa činio se malo vjerojatnim. Da, negativac ima veze sa Eternalima, ali malo je vjerojatno da ćemo ga ponovo vidjeti kao primarnog negativca. Možda bi, ipak, ako je sljedeći veliki negativac MCUa još snažniji, mogao imati Thanosa kao pijuna i to bi moglo biti vrlo zabavno. Na kraju krajeva, MCU superheroji postaju sve moćniji – sada im je potreban krajnji zločinac.

Similar Posts