Recenzija: Južni Vetar (2018)

Trailer: Južni Vetar (2018)

Donosimo vam najavu i trailer za novi najgledaniji film u regiji, kriminalistički film i posljednja uloga Nebojše Glogovca uz kojeg glume i Dragan Bjelogrlić, Miloš Biković, Srđan Todorović i mnogi drugi, Južni Vetar.

Datum izlaska filma Južni Vetar:

siječanj 2019. (HR)

Hrvatski naziv:

Južni Vjetar

Žanr:

Krimi

Redatelj:

Milos Avramović

Scenarist:

Milos Avramović, Petar Mihajlović

Glumci:

Miloš Biković, Miodrag Radonjić, Dragan Bjelogrlić, Nebojša Glogovac, Miloš Timotijević, Jovana Stojiljković, Srđan Todorović, Bogdan Diklić, Aleksandar Berček, Hristo Shopov, Ivaylo Zahariev

Radnja filma:

Radnja filma smještena je u današnji Beograd, gdje glavni lik Petar Maraš (Miloš Biković), mladi pripadnik automobilske mafije koju predvodi opasni Car (Dragan Bjelogrlić), jednog dana ukrade auto koji ni slučajno nije smio ukrasti, jer pripadaju ozloglašenom Golubu (Nebojša Glogovac) vođi mafije koji radi za šefa policije. I tu kreće kaos, akcija, luđački brza vožnja, napetost i neizvjesnosti, i sve to ispresijecano duhovitim opaskama glavnih likova koji unose idealnu dozu smijeha u inače dosta tragičnu i opasnu situaciju.

Trailer: Južni Vetar (2018)

Više od 550.000 gledatelja u regiji te gotovo 600.000 gledatelja u svijetu u prvih mjesec dana kino distribucije filma „Južni vjetar prilično je dobra preporuka za novo srpsko dugometražno igrano ostvarenje koje na IMDB-u ima visoku ocjenu 8,8 i koje nezaustavljivo puni kino blagajne.

Radi se o najnovijem srpskom filmu redatelja Miloša Avramovića napisanog po scenariju Petra Mihajlovića i Miloša Avramovića s fantastičnom glumačkom postavom koji u hrvatska kina dolazi već početkom iduće godine.
Već sada se špekulira da će „Južni vjetar“ postati najgledaniji film u regiji jer već dugo niti jedan film s ovih prostora nije izazvao toliku pažnju i euforiju. Film je premijerno prikazan 25. kolovoza 2018. godine na Filmskim susretima u Nišu gdje je osvojio čak 4 nagrade i već tada se ljestvica očekivanja visoko postavila. Sasvim opravdano.
Film „Južni vjetar“ postao je svojevrsni fenomen. Razlog tome je akcijska radnja, koja je na razini mnogih svjetskih ostvarenja (Brzi i žestokiTransporter96 satiDobar posao u Italiji…), te odlična glumačka postava.
Glavne uloge tumače Miloš Biković, koji uživa ogromnu popularnost pogotovo kod mlađe publike, i Dragan Bjelogrlić, zatim sve popularnija Jovana Stojiljković te Miodrag Radonjić.

PovezanoNajboljih EX-YU filmovi

Jednu od glavnih uloga u filmu tumači i prerano preminuli Nebojša Glogovackojemu je ovo na žalost posljednja filmska uloga. Glogovac je uvijek u svojim ulogama pomicao granice a nište manje nije napravio i u svojoj ulozi Goluba – pripadnika narko kartela, čovjeka koji ne preza ni pred čim kako bi odradio ”posao” i koji je u bliskoj suradnji s policijom duboko zagrlizlom u kriminal.

Odličnu glumu i sjajan scenarij dodatno je upotpunio izbor glazbe u filmu, koja počinje numerom “Luda po tebe”, bugarskom verzijom hita Lepe Brene, i završava s pjesmom “Četiri strane sveta” koju su srpski izvođač Coby i slovenska r&b zvijezda Senidah napravili posebno za ovaj film.
Južni vjetar” je brz, žestok, brutalan i tužan. Oslikava život jedne generacije koja nije osobno iskusila devedesete, ali su se tragovi tih paklenih godina i te kako osjetili u njihovim životima. Ovaj uzbudljiv krimi triler o beogradskom podzemlju i organiziranom kriminalu držat će vas prikovane za sjedišta kina puna dva sata i ostaviti, još dugo nakon, bez teksta.

Trailer filma Južni Vetar:

Similar Posts