10 Najboljih filmova Carrie-Anne Moss

10 Najboljih filmova Carrie-Anne Moss

Donosimo vam 10 najboljih filmova Kanadske glumice Carrie-Anne Moss. Napišite nam u komentarima koji su vam najbolji njezini filmovi.

Carrie-Anne Moss (rođena 21. kolovoza 1967.) je Kanadska glumica. Nakon ranih uloga na televiziji, proslavila se kultnom ulogom Trinity u The Matrix trilogiji (1999–2003). Glumila je i u filmovima poput Memento (2000), Red Planet (2000), Chocolat (2000), Fido (2006), Snow Cake (2006), Disturbia (2007), Unthinkable (2010), Silent Hill: Revelation (2012) i Pompeii (2014).

Također je glumila Jeri Hogarth u nekoliko serija Marvelovog Filmskog Svemira, najistaknutije u Jessica Jones (2015–2019).

U nastavku pogledajte 10 najboljih filmova Carrie-Anne Moss:

10. Suspect Zero (2004)

10 Najboljih filmova Carrie-Anne Moss

Žanr: Krimi, horor, misterija

Redatelj: E. Elias Merhige

Glumci: Aaron Eckhart, Ben Kingsley, Carrie-Anne Moss

Radnja ukratko: FBI-ev agent istražuje ubojstva za koja se ispostavi da su povezana sa njegovom prošlošću.

9. Brain on Fire (2016)

Brain on Fire (2016)

Žanr: Biografija, drama

Redatelj: Gerard Barrett

Glumci: Chloë Grace Moretz, Thomas Mann, Richard Armitage, Carrie-Anne Moss

Radnja ukratko: Pratimo mladu ženu Cahalan (Moretz), novinarku New York Posta u usponu kako iznenada dobije napadaje i čuje glasove. Tjedni prolaze, i Susannah oboli od mentalne bolesti koja se kreće od nasilja do katatonije. Vidimo serije njezinih prikaza bolesti, krivih dijagnoza i produženog boravka u bolnici, te liječničke odluke u zadnji tren koja njezinu bolest nazove pravim imenom, da joj dijagnozu, i nadu da ponovno stane na noge i krene dalje sa svojim životom. „Mojih mjesec dana ludila.“

8. Fido (2006)

Fido (2006)

Žanr: Komedija, drama, horor

Redatelj: Andrew Currie

Glumci: Kesun Loder, Billy Connolly, Carrie-Anne Moss

Radnja ukratko: Najbolji prijatelj Timmyja Robinsona na cijelom svijetu je dva metra visoki, raspadajući zombi po imenu Fido. Ali kad Fido pojede susjeda iz kuće do njihove, Mama i Tata polude i Timmy se mora dobrano potruditi da bi Fido ostao član obitelji.

7. Red Planet (2000)

Red Planet (2000)

Žanr: Akcija, sci-fi, triler

Redatelj: Antony Hoffman

Glumci: Val Kilmer, Carrie-Anne Moss, Tom Sizemore

Radnja ukratko: Kada se šest astronauta zaputi na najvažniju svemirsku misiju 21. stoljeća, doći će do šokantnih otkrića, Planet Mars ipak nije napušten. U skoroj budućnosti život na Zemlji naći će se u velikoj opasnosti, jer planet polako umire. Jedno od rješenja je osnivanje kolonije na n Marsu pa svjetski moćnici okupljaju skupinu znanstvenika sa zadatkom odlaska u prvu ljudsku ekspediciju na crveni planet. No nakon što im se oprema pokvari, bit će primorani osloniti se jedni na druge jer im strano okružje Marsa neće dozvoliti lako izvršenje njihovog važnog zadatka.

6. Disturbia (2007)

Disturbia (2007)

Žanr: Drama, misterija, triler

Redatelj: D.J. Caruso

Glumci: Shia LaBeouf, David Morse, Carrie-Anne Moss

Radnja ukratko: Nakon iznenadne smrti oca, Kale postaje povučen i problematičan. A kada napadne učitelja u školi nađe se u kućnom pritvoru. Ograničen na svoju kuću, Kale se počinje zanimati za susjedstvo, a posebice za mladu Ashley koja uzvraća simpatije. zajedno, njih dvoje počinju sumnjati da je jedan od susjeda zapravo serijski ubojica.

5. Chocolat (2000)

Chocolat (2000)

Žanr: Drama, romantika

Redatelj: Lasse Hallström

Glumci: Juliette Binoche, Judi Dench, Alfred Molina, Carrie-Anne Moss

Radnja ukratko: Žena i njena kćer otvaraju trgovinu čokoladama u malom francuskom selu koje uzdrmava kruti moral zajednice.

4. Unthinkable (2010)

Unthinkable (2010)

Žanr: Krimi, drama, triler

Redatelj: Gregor Jordan

Glumci: Samuel L. Jackson, Carrie-Anne Moss, Michael Sheen

Radnja ukratko: Istražuje na što smo sve spremni da zaštitimo sebe i svoju zemlju. Kada nuklearni stručnjak postane ekstremist (Michael Sheen) i postavi bombe u tri različita grada, antiterorističke snage stupaju u akciju i uhićuju ga. No lokacija bombi ostaje tajna. Dok vrijeme istječe, agentica FBI-a Helen Brody (Carrie-Anne Moss) počinje surađivati s tajanstvenim ispitivačem poznatim samo kao “H” (Samuel L. Jackson), čije nemilosrdne metode donose rezultate. Troje likova stupa u žestoki međusobni sukob i ono što slijedi nevjerojatno je te na koncu i nezamislivo.

3. Snow Cake (2006)

Snow Cake (2006)

Žanr: Drama, romantika

Redatelj: Marc Evans

Glumci: Alan Rickman, Sigourney Weaver, Carrie-Anne Moss

Radnja ukratko: Drama se fokusirala na prijateljstvo između visoko funkcionirajuće autistične žene i muškarca koji je traumatiziran nakon kobne prometne nesreće.

2. Memento (2000)

Memento (2000)

Žanr: Misterija, triler

Redatelj: Christopher Nolan

Glumci: Guy Pearce, Carrie-Anne Moss, Joe Pantoliano

Radnja ukratko: Muškarac traži ženinog ubojicu i pokušava ne dopustiti svom kratkotrajnom pamćenju da mu bude prepreka.

1. Matrix trilogija

The Matrix (1999)

Carrie-Anne Moss je glumila kultnu ulogu Trinity u Matrix trilogiji filmova – The Matrix (1999), The Matrix Reloaded (2003.) i The Matrix Revolutions (2003.).

Similar Posts