Kviz: Ususret Oscarima

Kviz: Ususret Oscarima

Dok čekamo izbor za Oscara, zabavimo se uz na novi kviz ‘Ususret Oscarima’. Ovo neće biti tako jednostavan kviz.

Oscar je popularno ime za američku filmsku nagradu Academy Award koju svake godine dodjeljuje Akademija filmskih umjetnosti i znanosti (AMPAS) kako bi se odala počast izvrsnosti profesionalaca u filmskoj industriji, uključujući redatelje, producente i scenariste.

Danas, prema Pravilima 2 i 3 službenih Akademijinih pravila, kako bi se kvalificirao, film se mora početi prikazivati u prethodnoj kalendarskoj godini, od ponoći 1. siječnja do 31. prosinca po vremenu Okruga Los Angeles, Kalifornija. Pravilo 2 kaže da film mora biti “dugometražni”, minimalno 40 minuta, osim za nagrade za kratke filmove i mora postojati na filmskoj vrpci od 35 mm ili 70 mm, 24 slike/sek. ili 48 slika/sek. u rezoluciji ne manjoj od 1280×720.

Članovi različitih branši nominiraju one u pojedinim područjima dok svi članovi mogu podnijeti nominirane za najbolji film. Pobjednici se određuju u drugom krugu glasovanja u kojem je svim članovima dopušteno da glasaju u svim kategorijama, uključujući najbolji film.

Zaključno sa 79. dodjelom Oscara, 847 članova (bivših i sadašnjih) Ceha glumaca je bilo nominirano za Oscara (u svim kategorijama).

U nastavku zaigrajte naš kviz ‘Ususret Oscarima’ i podijelite vaše rezultate na našoj Facebook stranici

Prošle filmske kvizove potražite ovdje.

[tqb_quiz id=’35980′]

Similar Posts