Izvršni producent Michael Chabon je potvrdio u sada izbrisanom postu putem Instagrama da je započelo snimanje na CBS All Access nadolazećoj Jean-Luc Picard seriji u kojoj će Sir Patrick Stewart reprizirati svoju kultnu ulogu. Prve dvije epizode serije Star Trek bit će u režiji Hanelle Culpepper (Gotham, The Flash, Criminal Minds).

U nadolazećoj seriji govori se o sljedećoj priči o Picardovom životu, koja se odvija nakon Star Trek: Next Generation. Detalji o radnji serije čuvaju se u tajnosti, ali tvorac Star Trek: Discovery Alex Kurtzman otkrio je u ožujku da će to biti sasvim drugačiji show od Discoveryja. Također je spomenuo da će serija biti vrlo promišljen, psihološki portret na mnogo načina… Stvari su se promijenile [Picardu] i promijenile ga na neki način, a ipak je on i dalje duboko i fundamentalno još uvijek Picard.

Patrick Stewart želi glumiti Jean-Luc Picard u Quentin Tarantino Star Trek filmu! - Svijet filma
  • Facebook
  • Twitter
  • Gmail

Glumci također uključuju Santiago Cabreru (Big Little Lies), Michelle Hurd (Blindspot), Evan Evagora (Fantasy Island), Alison Pill (The Newsroom), Harry Treadaway (Mr. Mercedes, Penny Dreadful) i Isa Briones (American Crime Story: Versace ).

Star Trek: Discovery suosnivač i izvršni producent Alex Kurtzman nadgledat će razvoj nove serije, koja nije Star Trek: The Next Generation ponovno pokretanje, nego nastavak Picardove priče.

Kurtzman će voditi produkciju nove serije zajedno s novoimenovanim Star Trek: Discovery izvršnim producentom Jamesom Duffom, bivšim izvršnim producentom Discoveryja Akivom Goldsmanom (The Dark Tower), Michaelom Chabonom (Spider-Man 2) i Star Trek: Voyager i Discovery piscem Kirsten Beyer. Također su producenti Heather Kadin iz Secret Hideouta i predsjednik Roddenberry Entertainmenta Eugene Rod Roddenberry, sin tvorca Star Trek-a Gene Roddenberry, i COD Treden Roth Roddenberry Entertainment.

Počevši od 1987. godine, Patrick Stewart vodio je seriju Star Trek: New Generation sedam sezona prije prelaska na filmove Star Trek Generations (1994), Star Trek: First Contact (1996), Star Trek: Insurrection (1998) i Star Trek: Nemesis (2002), kao i izaslanik u Star Trek: Deep Space Nine pilotu. On je također glumio i Dr. Charles Xavier (a.k.a. Professor X) u X-Men filmskoj franšizi.

Ova Star Trek za sada bez naziva serija, premijerno će biti prikazana krajem 2019. godine, isključivo na CBS All Accessu.