BBC One je započeo snimanje nove adaptacije knjige, u obliku trodijelne mini-serije, The War of the Worlds.

Snimanje je započelo u Liverpoolu na The War of the Worlds, velikoj adaptaciji Peter Harness (Wallander, Jonathan Strange i Mr Norrell), klasične znanstveno-fantastične knjige H.G. Wellsa. Ovu veliku trodijelnu mini-seriju će praviti Mammoth Screen za BBC One.

Eleanor Tomlinson (Poldark, Loving Vincent) i Rafe Spall (Jurassic World: Fallen Kingdom, The Big Short) predvode glumačku ekipu, a uz njih su tu i Robert Carlyle (T2:Trainspotting, Once Upon A Time) i Rupert Graves (Swimming with Men, Sherlock) u prvoj Britanskoj televizijskoj adaptaciji H.G. Wells klasične knjige. Redatelj The War of the Worlds ce bit nagrađivani Craig Viveiros (And Then There Were None, Rillington Place), a producirati će ju Betsan Morris Evans, (NW, The City in The City).

Smještena u Edwardiansku Englesku, ova nova adaptacija H.G. Wells knjige – prva invazija izvanzemaljaca u literaturi ikada – prati George (kojeg glumi Rafe Spall) i njegovu partnericu Amy (Eleanor Tomlinson) dok pokušavaju prkositi društvu i započeti zajednički život. Rupert Graves je Frederick, Georgeov stariji brat i Robert Carlyle glumi Ogilvy, astronoma i znanstvenika. The War of the Worlds priča njihovu priču dok se nose s nadolazećim terorom i izvanzemaljskom invazijom, boreći se za svoje živote protiv neprijatelja koji je izvan njihova razumijevanja.

Craig Viveiros, redatelj, je izjavio: “H.G. Wellsova knjiga je već puno puta adaptirana, ali je svaki puta imala suvremeni (i Američki) smještaj, ovo je prvi puta da će biti smještena u Londonu i okolnim mjestima, tijekom Edwardianskog razdoblja. Peterova skripta je uspjela sačuvati originalnu verziju, ali cilj nam je ponuditi zaista modernu i zanimljivu verziju publici, donoseći priču o izvanzemaljskoj invaziji koja će šokirati i oduševiti ljude diljem svijeta.

The War of the Worlds je Mammoth Screen drama za BBC One. Izvršni producenti su Damien Timmer, Preethi Mavahalli, Peter Harness, Craig Viveiros za Mammoth Screen i Tommy Bulfin for za BBC.

ITV Studios Global Entertainment će biti zadužen za globalnu distribuciju.

Datum izlaska još nije poznat.