Wonder Woman 1984: Procurile pojedinosti o radnji i novim likovima [glasine]

Dobro znamo da željno iščekivani filmovi, pogotovo stripovski koji počivaju na tonama i tonama stripovskih materijala znaju izazvati mnoge glasine, teorije i ideje što bi se u filmu moglo dogoditi, a takav slučaj je i sa DC filmom Wonder Woman 1984. Iako je do izlaska ovog filma ostalo još nekih godinu dana, a službeni trailer nećemo dobiti sve do završne trećine ove godine, još uvijek postoje glasine i teorije što možemo očekivati u ovom novom izdanku DCEU-a.

Povezano: Otkriven teaser poster za ‘Wonder Woman 1984’

Već je najavljeno, a kako i sam naslov kaže, da će radnja filma biti smještena u ’80-e, tj. u vrijeme Hladnog rata. A prema glasinama, Diana bi se u ovom pojavila i kao špijunka koja bi tražila opasnog Sovjetskog špijuna. Također, Diana bi kao Wonder Woman u ovom filmu bila javno poznata heroina iako je u filmu Batman V Superman: Dawn of Justice, čija se radnja odvijala u sadašnjosti, ona još uvijek djelovala kao tajna heroina, što znači da ćemo svjedočiti malim odstupanjima od onoga što je WB u DCEU dosad postavio.

Što se tiče likova, velika polemika se digla oko Steve Trevora, kojeg je i u prethodnom filmu glumio Chris Pine- Otkako je najavljeno da će se Chris vratiti u ovom nastavku, počele su se javljati mnoge teorije, i to ne samo zato što je Steve u prvom filmu poginuo, nego i zato što se radnja nastavka odvija čak 70 godina nakon originala, a prema slikama sa seta, Steve još uvijek izgleda isto kao i u prvom filmu, itekako živ i bez ijedne sijede na glavi. Čim su se teorije krenule nizati, redateljica Patty Jenkins je odmah u početku srezala teorije o flashbackovima i eventualnom pojavljivanju Stevea kao halucinacije. Ali zato je procurila nova teorija koja bi se čak i mogla pokazati istinitom.

Prema toj teoriji, Steve Trevora će oživjeti poznati DC negativac Maxwell Lord, kojega bi glumio glumac Pedro Pascal, kojeg poznajemo iz masterpiece serija Game of Thrones i Narcos. Spomenuto je da ova inkarnacija Maxvell Lorda neće biti srodna onoj stripovskoj, tj., neće biti stripovski meta-human nego će imati moć ispunjavanja želja. Možda to ovako na prvu djeluje banalono, ali to bi se moglo pokazati kao ključni segment fabule. Na kraju, stvari vrlo vjerojatno nisu onakve kakvima se čine jer je spomenuto da njegove moći sa željama za sobom nose i cijenu. U filmu će Lord tražiti mistične artefakte koji bi mu dali moći božanstva, a da bi u tome uspio, zatraži pomoć od arheologinje Barbare Ann Minerve, koju će glumiti Kristen Wiig. Barbara je inače žena koja će se isprva diviti Wonder Woman i htjeti će postati kao ona. Lord će joj ispuniti želju i pretvoriti je u Cheetah, poznata negativka s kojom, barem u stripu, Wonder Woman ima i više nego dugu povijest. Cheetah će izgubiti kontrolu nad svojom zvjerskom stranom te će postati glavni negativac filma, nakon čega će izdati Lorda, zbog čega će on biti prisiljen tražiti pomoć od Wonder Woman. Lord i Wonder Woman postižu dogovor, ona će se pobrinuti za Cheetah, a on će Stevea vratiti u život, što će mu, čini se, uspjeti. Također se spominje da će Lord staviti i dio svoje duše u Trevorovo tijelo, ali to je već malo too-much.

Istina je da bi sad mogli opet zapjevušiti: teorije, teorije, svuda oko nas. Ovako prikazana fabula zaista djeluje nekako čudno i iznenađujuće, ali ipak, očekivanja od filma su velika tako da se sigurno da se iduće ljeto željno isčekuje. Wonder Woman 1984 je definitivno jedan od najisčekivanijih filmova 2020., a s obzirom na uspjeh originala, očekivanja su zasigurno velika.

U distribuciji Warner BrosaWonder Woman 1984 u kina stiže 05. lipnja 2020. u režiji Patty Jenkins, koja je zajedno sa Davidom Callahamom napisala scenarij. Osim Gal i Chrisa, očekuje se i povratak Connie Nielsen i Robin Wright, a osim Pedra Pascala i Kristen Wiig, od novih lica možemo očekivati Natashu Rothwell, Ravija Patela i Gabriellu Wilde u zasad još nepoznatim ulogama.

Similar Posts