Will Poulter, poznat po filmu Black Mirror: Bandersnatch, prvi je službeno odabrani glumac za nadolazeću i vrlo iščekivanu Amazonovu seriji Lord of the RingsDetalji uloge su za sada nepoznati, ali Variety donosi da je on prvi glumac koji je potpisao za ovaj projekt, s tim da Amazon još treba potvrditi taj izbor. Ranije ovog mjeseca, stigli su izvještaji da je glumica Markella Kavenagh u razgovorima za ulogu, iako izvještaji još nisu službeno potvrđeni.

Već je najavljeno da će LOTR serija se sastojati od pet sezona, od kojih će samo prva sezona imati 20 epizoda, što je popriličan broj za seriju ovakvog kalibra. Postoje glasine da je glumica Markella Kavenagh također u pregovorima za ulogu u seriji, ali oko toga se još nitko nije službeno izjašnjavao. Početak produkcije prve sezone se očekuje nagodinu. Pilot epizodu serije će režirati J.A. Bayona, koji je režirao prošlogodišnji kino-hit Jurassic World: Fallen Kingdom. 

Amazonovoj Lord of the Rings TV seriji zabranjeno je raditi određene promjene

„J.R.R. Tolkien je stvorio jednu od najneobičnijih i nadahnjujućih priča svih vremena, a kao ljubitelj cijelog života čast mi je i zadovoljstvo pridružiti se ovom nevjerojatnom timu “, podijelio je Bayona prethodno. „Jedva čekam da odvedem publiku diljem svijeta u Međuzemlje i nateram ih da otkriju čuda Drugog doba, s nikad viđenom pričom.“

Pojedinosti glumačke postave možda još uvijek nisu potvrđene, ali ekipa koja stoji iza ove serije sastoji se od izvršnih producenta Lindsey Weber (10 Cloverfield Lane), Bruce Richmond (Game of Thrones), Gene Kelly (Boardwalk Empire), Sharon Tal Yguado; spisateljica i izvršna producentica Gennifer Hutchison (Breaking Bad); pisac i izvršni producent Jason Cahill (The Sopranos); pisac i izvršni producent Justin Doble (Stranger Things); savjetovanje s producentima Bryanom Cogmanom (Game of Thrones) i Stephany Folsom (Priča o igračkama 4); producent Ron Ames (The Aviator); spisateljica i koproducentica Helen Shang (Hannibal); i savjetnica za pisanje Glenise Mullins.

Što očekivati od Amazonove Lord of the Rings TV serije

Publika je već pogledala šest filmova koji se usredotočuju na avanture u Međuzemlju, a ova nova serija postavila je novu poziciju. Unatoč toj slobodi, Tolkienovo imanje ima određena ograničenja u onome što predstava može prikazati.

Kada Lord of the Rings dođe na Amazon, projekt će dati sve od sebe da ne ponavlja istu priču koja je pokrivena u trilogiji filmova koji su zaludili svijet prije gotovo dva desetljeća – ali morat će biti pažljivi, zato što dok pokušavaju napraviti nešto drugačije, postoje pravila koja govore koliko drugačije zapravo smije biti. To je rekao Tolkienov učenjak i biograf Tom Shippey, koji je razgovarao s Tolkien web stranicom o tom procesu, za koji on kaže da će dati Amazonu puno kreativne slobode, ali nad kojim Tolkienovo imanje održava pravo veta.