U jednom trenutku, Uatu the Watcher je bio lik u posjedu 20th Century Fox kao dio likova Fantastic Four grupe. Sada, kada Walt Disney Company ima sva prava na Fantastic Four (i X-Men) i Uatu se vratio natrag Marvelu, čime sada Marvel Studios ima dozvolu upotrebljavati kako i gdje hoće. Oni su se za prvi puta odlučili učiniti to u animiranoj seriji What If…?

U nedavnom intervju za Discussing Film, What If…? showrunnerica Ashley Bradley razgovarala je o raznim stvarima vezanim uz tu MCU seriju, uključujući koja će točno biti Uatuova uloga.

Kako saznajemo, Uatu će biti narator serije, a glas će mu posuditi Boardwalk Empire i James Bond glumac Jeffrey Wright. U ovoj animiranoj Marvelovoj What If…? seriji u glasovnim ulogama će se vratiti gotovo svi važniji MCU likovi.

Najavljeno je da će serija brojati 23 epizode, što ju također čini, po broju epizoda, najdužom Disney+ Marvel serijom. Svaka od tih epizoda bazirat će se na jedan od 23 filma Infinity Sage MCU-a. Da vas podsjetimo, What if… postoji i u Marvel stripu, a radi se o prikazivanju već poznatih priča uz neke korjenite preinake u priči. Tako ćemo u prvoj epizodi gledati što bi bilo da je Super Soldier serum ubrizgan Peggy umjesto Steve Rogersu. Za sada nije poznato hoće li biti druge sezone serije What If…?

What If…? dolazi na Disney+ u ljeto 2021. godine.

Nadolazeći Marvelovi projekti uključuju Black Widow 01. svibnja 2020, The Falcon and The Winter Soldier jesen 2020, The Eternals 06. studeni 2020, Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings 12. veljače 2021, WandaVision u proljeće 2021, Loki u proljeće 2021, Doctor Strange in the Multiverse of Madness 07. svibanj 2021, What If? u ljeto 2021, Hawkeye u jesen 2021 i Thor: Love and Thunder.