Mnogi Warhammer 40,000 fanovi znaju ovu franšizu iz raznih brojnih medija. Izvorno započela kao minijaturna stolna igra, svemir koji je stvorio Rick Priestly proširio se na druge oblike zabave, uključujući videoigre, romane i film. Međutim, čini se da kraj zabavi ne staje tamo, zato što je službeno otkriveno da se The Man in the High Castle kreator Frank Spotnitz sa svojom Big Light Productions udružuje s Games Workshop kako bi napravili live-action TV seriju za male ekrane, sa Spotnitzom koji će biti showrunner i izvršni producent ove Warhammer 40,000 serije.

Kako donosi Deadline, ova nadolazeća serija će se zvati Eisenhorn i bit će smještena u Warhammer 40,000 svemir. “Ova serija koja će promjenti žanr smještena je u Warhammer 40,000 svemir, gdje se čovječanstvo ljulja na rubu uništenja,” navodi se u priopćenju. “Dok vojske čovječanstva vode beskrajni rat preko milijun ratišta, u tami, bjesni tajni sukob – u kojem se bore agenti Carske Inkvizicije. Vukući inspiraciju iz znanstveno-fantastičnih, fantazijskih i kriminalnih žanrova, Eisenhorn će vidjeti inkvizitora Gregora Eisenhorna i njegovu skupinu istražitelja koji se bore protiv monstruoznih shema vanzemaljaca, heretika i demona prije nego se propast čovječanstva zapečati.”

“Mi smo oduševljeni što surađujemo s Games Workshop kako bi razvili voljeni vizionarski svemir Warhammera 40,000 u TV seriju,” Spotnitz je rekao. “Warhammer 40,000 je prožet bogatom predajom, s mnoštvom tradicija i priča koje su se tijekom vremena nagomilale u ovom uzbudljivom i složenom svijetu, što ga čini jednim od najuzbudljivijih materijala za adaptaciju za televizijsku publiku i lojalnu globalnu bazu fanova. Ne postoji ništa slično na televiziji, a mi smo nevjerojatno uzbuđeni što ćemo iskoristiti vlastito iskustvo stvaranjem maštovitih, složenih i uvjerljivih svjetova kako bismo ovu nevjerojatnu sagu doveli na zaslon.”

Games Workshop globalni voditelj marketinga i medija Andy Smillie rekao je: “Sretni smo što radimo s Frankom i njegovim timom u Big Lightu. Warhammer 40,000 ima masivnu globalnu bazu fanova – oni su strastvena zajednica Warhammer ljubitelja koji se vole baviti našim likovima, pričama i igrama. Doista sam oduševljen što možemo razviti seriju koja će nagraditi njihovu odanost.”

“Inquisitor Eisenhorn predstavlja jednog od najomiljenijih likova u našim svjetovima, a mi smo uzbuđeni da podijelimo njegove podvige i avanture s novom i starom publikom. Frank i njegova izvanredna ekipa u Big Lightu učinili su nevjerojatne stvari s drugim svojstvima, dovodeći na ekran složene svjetove, i ne možemo čekati da vidimo što naše partnerstvo može proizvesti za mračnu tminu Warhammera 40,000.”

Kao što je gore spomenuto, Spotnitz će voditi seriju baš kao i biti njezin izvršni producent. On je poznat kao kreator serije The Man in the High Castle kao i pisanju na seriji The X-Files. Kreativna direktorica Big Lighta Emily Feller također će biti izvršna producentica. Za sada nije poznato na kojoj će streaming platformi serija biti prikazana, kao ni datum izlaska.