The Matrix (1999)

Wachowskis navodno rade na Matrix 4!

Ove godine obilježava 20. obljetnicu dolaska Matrixa na veliki ekran i savijanje umova širom svijeta sa svojom akcijom stvaranja stvarnosti, ubojitim kung-fuom i zamršenim sci-fijem – i više od 15 godina otkako su se ‘braća’ Wachowskis povukli iz te priče sa zajedno snimanim nastavcima Matrix Reloaded i Matrix Revolutions, a sada se čini da bi se brat i sestra mogli ponovno ujediniti za novi Matrix projekt.

The Matrix (1999)

Ovaj iznenađujući razvoj dolazi zahvaljujući intervjuu s John Wick: Chapter 3 – Parabellum redateljem Chadom Stahelskim (kaskaderom Keanu Reevesa na sva tri Matrix filma i koordinatorom kaskadera na nastavcima), koji je rekao za Yahoo Movies da se Lana i Lilly Wachowski žele ponovno vratiti u Matricu. “Ja sam super sretan što Wachowskis ne samo da rade Matrix, nego proširuju ono što smo svi voljeli,” on je rekao. “I ako je igdje blizu nivoa onoga što smo već napravili, ne bi trebalo više od poziva na rad, ‘ Hej, mi želimo da ti budeš kaskader’ i ja bi vjerojatno otišao i bio udaren od strane auta.” Stahelski je rekao kako je “nesiguran” hoće li par režirati novi Matrix projekt, ali je dodao: “Ako oni trebaju pomoć, ja bi definitivno ostavio sve što radim po strani i pomogao im.”

Naravno, ranije su već stigle glasine da bi Warner Bros ubuduće mogao slijediti neku vrstu ponovnog pokretanja Matrixa, iako se tvrdilo da Wachowskis neće biti dio toga. Ako se brat i sestra uistinu vrate natrag, to bi postao puno zanimljiviji projekt – i njihovi post-Matrix filmovi bili su podijeljeni, ali vrlo ambiciozni projekti, od Speed Racer do Cloud Atlas i poprilično lošeg sci-fi filma iz 2015. godine Jupiter Ascending.

Radi li se ovdje zaista od nekom obliku nastavka, poput Matrix 4 ili nekom drugom projektu iz ovog svemira filmova, za sada još nije poznato. Hoće li to biti neki oblik reboota ili nešto treće, tek ostaje vidjeti. U svakom slučaju, ako bude na nivou prva tri filma ili možda čak na nivou prvog, ne sumnjam da će pojesti kino blagajne.

Drži li Stahelski fige u džepu i samo se nada ovoj soluciji ostaje vidjeti – ali ja bi definitivno uzeo pilulu koja će me odvesti u svijet gdje ima još Matrix filmova od Wachoswki.

Similar Posts