Alien Enterprise: pogledajte prve Teasere za 'Alien' prošireni svemir

Vraća li se James Cameron Alien franšizi?

Postoji mogućnost da će James Cameron raditi s Neil Blomkampom na novom Alien filmu!

Sedam godina nakon Ridley Scottovog Alien filma, James Cameron ne ostavio svoj znak u franšizi filmom Aliens, nastavkom koji je prihvaćen jednako pozitivno, ako ne i više, od svog prethodnika. Aliens je i dalje jedini Cameronov film iz ove mitologije, ali nedavno je nagovijestio da postoji mogućnost vraćanja u franšizu. Kada ne upitan postoji li mogućnost da uputi poziv Neil Blomkampu o novom Alien filmu, Cameron je izjavio:

“Radim na tome, da.”

James Cameron je objavio ovaj kratak, ali zanimljiv komentar u razgovoru za IGN na Alita: Battle Angel crvenom tepihu. Ovo je daleko od službene potvrde da se Cameron vraća u Alien franšizu, a moguće je i da se samo šali oko svega. Međutim, sama činjenica da nije samo odbacio to pitanje, nego ga prihvatio kao nešto vrijedno pažnje je značajno. Ne smijemo zaboraviti da se Cameron nedavno vratio Terminator franšizi nakon preko 2 desetljeća izbivanja kako bi pomogao redatelju Tim Milleru na Terminator 6 filmu, nije tako nerazumno pomisliti da bi isto mogao napraviti s Alienom.

Alien Enterprise: pogledajte prve Teasere za 'Alien' prošireni svemir

2015. godine najavljeno je da će redatelj filma District 9, Neil Blomkamp, režirati novi Alien film. Sigourney Weaver, koja je bila nezadovoljna kako je Alien: Resurrection iz 1997. godine ostavio franšizu, je planirala ponovno glumiti Ellen Ripley, a neslužbeno nazvani Alien 5 film bi se trebao nastaviti na događaje James Cameronovog Aliens filma, bez da spoji dva filma koja su bila između. Međutim, 2017. godine, Ridley Scott, koji se vratio franšizi režirati prequel filmove Prometheus i Alien: Covenant, objavio je da je Alien 5 otkazan, iako prošle jeseni, Weaver je rekla da su ona i Cameron i dalje zainteresirani za projekt.

Kako sada stvari stoje, nastavak Alien: Covenant filma, radnog naziva Alien: Awakening, je i dalje u razvoju, iako već duže vrijeme nemamo nikakvih službenih novosti oko njegovog razvoja. Ridley Scott je prije izjavio kako želi promijeniti fokus priče s krvožednih izvanzemaljaca na umjetnu inteligenciju, a prošle godine je stigao izvještaj da će priča Awakeninga vidjeti Inženjere kako traže osvetu nad Davidom, što će rezultirati seljenjem akcije na planet LV-426, a time napokon spojiti prequel filmove s Alien i Aliens.

Međutim, s osrednje prihvaćenim Alien: Covenant filmom i lošim rezultatima na kino blagajnama, moguće je da se ljudi iz Foxa žele udaljiti od završavanja Ridley Scottove prequel trilogije i umjesto toga oživjeti pravi Alien nastavak, idealno s Neil Blomkampom, a od toga polazi i Cameronovog izjava ‘radim na tome.’ Možemo se samo nadati da ćemo nešto službenije vješti dobiti uskoro.

Vraća li se ili ne Cameron u Alien franšizu, on definitivno nema problema ostati zaposlen.  Osim što producira Terminator 6, također snažno radi na Avatar nastavcima, s Avatar 2 koji treba doći u kina 18. prosinca 2020. Budite sigurni, ako bude nekih novosti u vezi Alien franšize mi iz Svijeta Filma ćemo vas sigurno obavijestiti.

Similar Posts