Vjerovali ili ne: Za povratak Spider-Mana u MCU zaslužan je – Alkohol! [Video]

Tom Holland, mladi glumac svjetski poznat kao Spider-Man u gigantskom Marvel Filmskom Svemiru otkrio što je uzrokovalo ostanak njegovog lika u tom svemiru nakon što su se Disney i Sony prošlog ljeta razišli nakon neuspješnih pregovora. Holland je, naime, priznao da je popio ‘koju previše’ te u alkoholiziranom stanju zvao predsjednika Disneya Boba Igera kako bi ga nagovorio na ponovno otvori pregovore sa Sonyem koji još uvijek drži puno vlasništvo nad čovjekom paukom.

Tom Holland otkriva da je bio pijan tijekom telefonskog razgovora koji mu je pomogao da Spider-Mana zadrži u Marvel Cinematic Universeu. Krajem rujna postignut je dogovor da se zaustavi neslaganje između Sony Pictures i Marvel Studios u vezi s jednim od najpopularnijih stripovskih likova svih vremena. Kao dio sporazuma, Sony i Marvel nastavili bi svoje partnerstvo na trećem MCU Spider-Man filmu. Također, u sklopu dogovora, Hollandova verzija Spider-Mana pojavit će se u još jednom dodatnom MCU filmu. Vijest je pozitivno dočekala mnoge obožavatelje koji su se brinuli hoće li se Penjač po zidovima ponovno pojaviti na velikom platnu. Drugi su smatrali da bi bilo narativno zbunjujuće da se Peter Parker izbaci iz priče, s obzirom na to kako je on pozicioniran kao novi vodeći junak zajedničkog svemira nakon smrti Tonyja Starka.

Holland se osjećao isto, izrazivši vlastiti osjećaj olakšanja nezaboravnim Instagram postom. Međutim, ubrzo se pokazalo da zvijezda filma Spider-Man: Far From Home nije mogao ostati postrani glede cijele te farse. Otkrivena su izvješća koja su detaljno objasnila kako je Holland uputio višestruke žalbe direktoru Disneya i predsjedniku Bobu Igeru, kao i predsjedniku Sony filma Tomu Rothmanu, kako bi Peter Parker ostao u istom filmskom svemiru kao Iron Man i drugi. Iger je, razgovarajući s Jimmyjem Kimmelom, bacio malo svjetla na jedan od tih napora. U novom intervjuu Holland govori o onome čega se sjeća telefonskim pozivom s Igerom. Kao što glumac spremno priznaje, to se nije dogodilo u najidealnijim okolnostima.

Spider-Man Novosti: Sony misli da mogu bez Feigea, ali bi se obje strane mogle vratiti u dogovore

Kao dio opsežnog razgovora o Jimmyju Kimmel Liveu, u kojem je Holland promovirao nove projekte Onward i Cherry, domaćin nije mogao odoljeti pitanju o telefonskom pozivu s Disneyjevim generalnim direktorom. S osmijehom se Holland prisjetio da je bilo nekoliko pića i ne previše hrane u njegovom probavnom traktu. No, nakon nekog ohrabrenja svog oca, odlučio se na poziv. Holland je želio zahvaliti Igeru na prilici da igra Spider-Mana, ali Disneyjev predsjednik još nije bio spreman okrenuti stranicu, te je o mogućnosti nastavka Marvelove suradnje sa Sonyem.

Iako je priznao neobičnost Igera i Rothmana kako slušaju njegovo gledište, s obzirom na njihov stas, Holland kaže da je zahvalan što jesu. Čak je u kratkim napomenama Holland prešao liniju između dva studija. Ustvrdio je da bi franšiza Spider-Man bila sigurna za Sony, da nije postignut dogovor, premda je uvjeren da njegov lik pripada MCU-u.

Sveukupno, usprkos komičnim uvjetima poziva, sve je prošlo bez ikakvih spoticanja. Osim, možda, jednog zabavnog detalja. Kimmel je od Hollanda tražio da potvrdi Igerovu tvrdnju da je glumac plakao tijekom poziva. Holland je priznao da je možda bio, s obzirom na to koliko je bio emotivan zbog Spider-Mana koji je napustio MCU. Činjenica da je bio prilično pijan vjerojatno nije pomogla ni njegovom emocionalnom stanju.

U neku ruku, možda je Holland imao i sreće jer tko zna kako bi njegovi šefovi reagirali da su mu na telefon odgovorili: “ma jesi ti to pijan?”

Pogledajte kako je Hollandovo priznanje izgledalo:

Druge je zanimalo i ovo...