Video sa seta snimanja Matrix 4 filma pokazuje Trinity s novim Neo nalik moćima

Video sa seta snimanja Matrix 4 filma pokazuje Trinity s novim Neo nalik moćima

Stigao je novi video sa seta snimanja The Matrix 4 filma, te otkriva da bi  Trinity (Carrie-Anne Moss) mogla učiti Neoa (Keanu Reeves) kako letjeti, kako se na snimci vidi kako glumci (ili njihovi kaskaderi dvostruki) skaču sa zgrade i zatim lete u nebo.

Ovaj ne očekivani nastavak vraća natrag originalne glumce poput Moss, Reeves i Jada Pinkett, kojima će se pridružiti novo pridošlice Neil Patrick Harris, Jonathan Gross, Jessica Henwick i Yahya Abdul-Mateen II. Lana Wachowski, jedna od redateljica originalne Matrix trilogije se također vraća za ovaj nastavak. Ona će pisati i scenarij zajedno s Aleksandar Hemon i David Mitchell.

Nije puno toga poznato o ovom nastavku, ali prijašnji video koji je procurio je pokazao da Neo neće uvijek nositi kožni kaput i naočale po kojem smo ga navikli vidjeti. To je natjeralo neke obožavatelje da nagađaju da će se priča filma usredotočiti na novorođenog Neoa koji je naučio kako se opet kretati Matricom. Međutim, Laurence Fishburne se ne vraća, što znači da Morpheus možda nije spreman pokazati Neou kako se koristiti. Čini se da novi snimci dodatno potvrđuju dio te teorije.

Ovaj video sa seta snimanja je objavljen na YouTube profilu naziva “Is It Worth It?” Navodi se da su Reeves i Moss, ili njihovi kaskaderi dubleri, skočili sa San Francisco zgrade kako bi vježbali za The Matrix 4. Prema objavi, ekipa filma “testira vreće s pijeskom” i, pretpostavlja se, sigurnost scene. Video prikazuje kako izgleda Trinity i Neo kako skaču sa zgrade, padaju na trenutak prije nego što se zaustave usred zraka i lebde. Zatim, Trinity primi Neu za ruku, i oni odlete ravno u nebo.

Čini se da gornja snimka zrcali prizor iz prvog filma u kojem Morpheus uči novo probuđenog Neoa kako upravljati Matricom, dopuštajući mu da izvodi nadljudska djela. U originalnom filmu Morpheus vodi Nea na krov i pokazuje mu kako preskače nemogući jaz između zgrada, samo vjerujući da je to moguće. To na kraju dovodi do toga da Neo shvaća zakone gravitacije, u Matrixu, samo su toliko jaki koliko ih čini njegov vlastiti um. Na kraju filma, Neo skače sa zemlje i leti u zrak poput Supermana.

U Matrixu 4 moglo bi biti drastično drukčije – za koje je Reeves rekao da ima “vrlo ambiciozan” scenarij – ako postavljeni snimci doista otkrivaju kako Trinity uči Neu kako letjeti. To bi moglo značiti da Trinity preuzima Morpheusa u ulozi Neovog učitelja. Onda opet, možda ga ona samo spašava od pada nakon što je shvatio da još nije “probudio” svoje istinske moći.

Nastavak koji producira Warner Bros dolazi u kina 21. svibnja 2021., tako da fanovi još uvijek imaju puno vremena prije nego što se otkriju bilo kakvi definitivni odgovori.

Druge je zanimalo i ovo...