Venom imao najveće otvaranje Listopada u povijesti

Ono o čemu se pričalo posljednjih mjeseci sada je postalo i stvarnost, jer je Venom postao film s najvećim vikend otvaranjem na kino blagajnama u listopadu, svih vremena. 
Ovaj vikend je savršeni primjer za pogledati što ove brojke o zaradi prikazuju. Prvo, procjene o kino zaradi za film A Star Is Born su prikazale znatno manju zaradu nego što je film zaradio i time samo pokazale koliko su podcijenile hvalu ovog filma koja se širila internetom nakon njegovog prikazivanja na filmskim festivalima. S druge strane gotovo suprotna situacija se dogodila, Venom je također zaradio više nego što se procjenjivalo, ali za razliku od A Star Is Born, gotovo svi kritičari su taj film poprilično popljuvali, pa tako on trenutno stoji na nekih 30% na Rotten Tomatoes.

Venom je oborio individualne rekorde, ali njegova budućnost je nesigurna

Do ovog vikenda, Paranormal Activity 3 je imao najveće otvaranje jednog petka u listopadu, s $26.3 milijuna. Iako je Gravity imao gotovo $9 milijuna manje na petak, do kraja vikenda postao je film s najvećim otvaranjem u listopadu ikada. Venom je zaradio $32.3 milijuna u petak i završio vikend s otprilike $80 milijuna. To je $25 milijuna više od Gravity. Puno za listopad svakako. Puno za Marvel film, pa i ne baš. Međutim, moramo uzeti u obzir da Marvel nikada nije otvorio u listopadu, ali svejedno ovo je jedno od slabijih otvaranja Marvel filmova, negdje malo više od Hulka iz 2003. godine. Kakva usmena predaja i nastavak pohoda na kino blagajne očekuje Venom?

Tomatometer trenutno pokazuje 32% za Venom. To je 9ti najgori rejting za Marvel film od 2000, te se nalazi negdje uz filmove poput The Punisher i Ghost Rider. Što nas idućih nekoliko tjedana čeka na kino blagajnama za Venom će vjerojatno odrediti, kako njegovu sudbinu, tako i sudbinu cijelog Sony/Marvel svemira, a vjerojatno i potencijalno spajanje s MCU.

A Star Is Born – Cooper i Gaga vjerojatno nastavljaju pohod na blagajne

Čak i s odličnim kritikama i usmenom predajom koja je stizala s filmskih festivala, očekivalo se da će Bradley Cooperov filma A Star is Born otvoriti s oko $25 milijuna. To se pokazalo totalno promašenim, jer je ovaj odlični film zasluženo zaradio $41 milijun. I dok je Venom ispunio sve naslovnice osvojivši prvi vikend, A Star Is Born je osvojio 10to mjesto, ali bi se mogao pokazati i do kraja mjeseca nadživjeti Venom, te postati film s najvećom zaradom u listopadu. Ovaj redateljski prvijenac je 14ti film ove godine koji je dobio preko 90% na Tomatometer (trenutno je na 91%). Uz to, Cooper bi mogao postati najnominiranija osoba za Oscar, u jednog godini, u povijesti. Ima šansu za Produkciju, Glumu, Scenarij i moguće nekoliko pjesama koje je napisao s vrlo mogućom budućom Oscarovkom Lady Gaga. Ako još dodamo potencijalnu nominaciju za Sporednog glumca u filmu Clint Eastwooda, koji dolazi kasnije ove godine, The Mule, Cooper bi mogao postati najnominiraniji u povijesti.

Similar Posts