'Us' obara rekorde na kino blagajnama

‘Us’ obara rekorde na kino blagajnama

Jordan Peeleov ‘Us‘ premašuje sva predviđanja i obara rekorde na kino blagajnama. Film je otvorio s $29 milijuna u petak i ukupno zaradio $70 milijuna u prvom vikendu prikazivanja. To je dvostruko više nego Peeleov debitantski film Get Out, koji je otvorio u 2017. godini s $33.3 milijuna i postavio je novi rekord vikend otvaranja za jedan originalni horor film, prestigavši $50.2 milijuna koje je do sada držao A Quiet Place iz 2108. godine. Us je dobio gotovo savršene ocjene kritičara, iako su mu fanovi dali B CinemaScore (za usporedbu Get Out je dobio A). Do sada je diljem svijeta zaradio $86,950,000. Mi smo ga smjestili na sami vrh naše liste najbolji filmovi 2019. godine.

'Us' obara rekorde na kino blagajnama

Captain Marvel, zadnji izašli film od Marvel Studios je na drugom mjestu nakon što je dva vikenda za redom bio prvi. Brie Larson stars glumi Carol Danvers u Captain Marvel. To je prvi Marvel Studios film predvođen superheroinom. Smješten u 90′, Film prati Danvers, heroja Kree, koja se vraća na Zemlju gdje otkriva svoju prošlost i pokušava zaustaviti rat. Larson će reprizirati svoju ulogu kao Carol Danvers u borbi protiv Thanosa u filmu Avengers: Endgame, koji dolazi u travnju. Do sada je diljem svijeta film zaradio $910,298,835.

Wonder Park je na trećem mjestu u svom drugom vikendu. Film je zaradio oko $9 milijuna ovog vikenda, ukupno $29 milijuna (diljem svijeta $39,677,304).Ovaj animirani film od Paramount Pictures priča priču o mladoj djevojčici koja otkriva imaginarni tematski park koji je izgradila s majkom i koji je na neki način oživio.

Five Feet Apart je na četvrtom mjestu s $8,750,000 ovog vikenda, a ukupno diljem svijeta je do sada zaradio $32,761,064. Ova romantična drama prati dvoje tinejdžera s bolestima opasnim po život koji se susreću u bolnici i zaljube se.

How to Train Your Dragon: The Hidden World je na petom mjestu. Film je ovaj vikend zaradio oko $6.5 milijuna, te je do sada zaradio $145 milijuna (diljem svijeta $488,052,630). How to Train Your Dragon: The Hidden World je posljednji nastavak ove franšize, pravljene prema knjigama od Cressida Cowell. U filmu, Bezubi ostavlja Berka u potrazi za mitskim skrivenim svijetom zmajeva.

Similar Posts