U Premijernoj epizodi posljednje sezone Serije 'Arrow' viđena Batman maska [Video u članku]

U Premijernoj epizodi posljednje sezone Serije ‘Arrow’ viđena Batman maska [Video u članku]

Popularna superhero serija Arrow večeras počinje sa svojom osmom i posljednjom sezonom, a već u tom “početku kraja” očekujemo mnogo velikih iznenađenja, kao i gomilu simpatičnih i dobrodošlih referenci.

CW je uoči premijere nove sezone pustio kratki pogled na ono što nas očekuje u prvoj epizodi, a jedan od zapaženijih detalja je bila i maska svima nam poznatog heroja Batmana.

Superhero svemir Arrowverse postoji već dobrih sedam godina, a tijekom širenja tog svemira kroz godine je među dijalozima bilo mnogo referenci na Bruce Waynea, Batmana, Gotham i sve što se s tim može usko povezati, a te reference su postale sve češće pogotovo sada kada je sa prikazivanjem krenula nova serija Batwoman.

Iako Batmana, kao takvog, nikad nismo u Arrowverseu vidjeli face-to-face, vrhunac je bio pogled na njega tijekom flashback scene u premijernoj epizodi Batwoman kada je pokušao spasiti svoje rođakinje Kate i Elizabeth te njihovu majku Gabrielle, no stvari su pošle po zlu. Pored toliko ljudi koje je spasio, sa svojom prvom rodbinom je pogriješio. U tom događaju je Kate preživjela ali Elizabeth i Gabrielle su poginule, iako se čak 15 godina kasnije otkrilo da je Elizabeth ipak preživjela. Međutim, kada se to otkrilo, prošlo je već tri godine otakako je Batman, i Bruce Wayne zajedno s njim nestao iz Gothama, a plašt zaštite grada je preuzela Kate kao Batwoman.

Iako smo dobili nepobitne dokaze da Batman u tom svemiru stvarno postoji (ili je postojao), što je do prije par godina bila totalna enigma za sve fanove, nije poznato hoćemo li ikada Batmana dobiti u njegovom punom izdanju u bilo kojoj Arrowverse seriji.

U nadolazećem crossoveru Crisis on Infinite Earths, glumac Kevin Conroy, koji već zadnjih 20ak godina posuđuje glas Vitezu Tame u animiranim verzijama i video-igrama, po prvi će se puta naći u toj ulozi u igranom obliku. No naglasak je da se njegov lik vodi samo kao Bruce Wayne, a ne kao Batman, tako da vjerojatno nećemo vidjeti Batmana u njegovom poznatom kostimu. Također je najavljeno da će i crossover, pored mnogih serija, objediniti i svemir u kojem je Michael Keaton glumio Batmana te će i na to biti referenca. Najavljeno je da će se taj dio multiverzuma zvati Earth-89, što referira na 1989. godinu kada je izašao prvi Batman film u kojem je Keaton igrao naslovnu ulogu.

Iako je Batman u Arrowverse dosad non-stop bio u drugom planu, možda se sa nadolazećim crossoverom to i promijeni. Iako je Vitez Tame tu zasad samo sjena, njegove poznate negativce, Deathstrokea i Ra’s Al Ghula smo gledali kao protivnike Green Arrowa kroz drugu i treću sezonu njegove serije. Uz to, najavljeno je da će Thomas Elliot, koji je poznat kao Batmanov negativac Hush, imati svoj debi već u idućoj, trećoj epizodi serije Batwoman.

U ranije navedenoj sceni koju je CW pustio uoči početka nove sezone, ponovno smo vraćeni na početak, kada je Oliver Queen još bio nasukan na otoku nakon brodoloma u kojem je izgubio oca. U toj sceni nam je dan dobar pogled na Batmanovu masku koja se nalazi na kolcu, te vidimo strijelu koja prolazi kroz jedan od dva otvora za oči na maski.

Arrow S08E01, Službeni clip:

https://youtu.be/7AzlJyzxu7Q

Posljednja i osma sezona serije Arrow imati će 10 epizoda. Prva epizoda će biti prikazana večeras u dva ujutro po našem vremenu!

Similar Posts