U izradi igrani film Hunchback of Notre-Dame

U izradi igrani film Hunchback of Notre-Dame

Quasimodo se vraća na velike ekrane, jer je Disney najavio novu adaptaciju, ovog puta igranu, filma The Hunchback of Notre Dame.
Prema Deadline, jedna od omiljenih Disneyjevih animiranih priča će biti adaptirana na velike ekrane i to u obliku igranog mjuzikl filma. David Henry Hwang, koji je osvojio Tony nagradu za najbolji scenarij u filmu M. Butterfly, će pisati scenarij za ovaj film, s glazbenim kompozitorima Alanom Menkenom i Stephenom Schwartzom, koji su pisali pjesme za animirani film iz 1996. godine. Među producentima je nominirani za nagradu Tony, Josh Gad (koji se pojavio u Disneyjevom igranom filmu Beauty and the Beast); nema još informacija hoće li i glumiti.

Ovaj novi film će uzimati inspiraciju iz Disneyjevog ranijeg filma, kao i iz originalne knjige od Victora Hugoa, kao što je bio i slučaj s ostalim nedavnim remake filmovima ovog studija. Najvjerojatnije neće uzimati materijale iz kazališne adaptacije.

Hunchback se pridružuje jatu drugih poznatih Disneyevih naslova koji ponovno dobivaju tretman za veliki ekran. Ove godine će premijerno biti prikazani Dumbo, Aladdin i The Lion King, a Mulan, Pinocchio i Mala sirena (s Lin-Manuelom Mirandom) također su u izradi.

Hwang se vraća u Disney, nakon što je prethodno napisao knjige za Aidu i Tarzana u Disney Theatricalu. Njegova nova glazba Soft Power, suradnja s Jeanine Tesori, premijerno je prikazana na zapadnoj obali prošle godine.

Similar Posts