U Egmontovu biblioteku Puls u travnju stižu dva naslova

U Egmontovu biblioteku Puls u travnju stižu dva naslova

Prvi naslov je japanski hit ”Prije nego što se kava ohladi” autora Toshikazu Kawaguchija. Drugi naslov je knjiga autora Houstona Krafta „Istinska ljubaznost“. Više o oba romana pronađite u nastavku članka…

Prije nego što se kava ohladi Toshikazu Kawaguchi

U Egmontovu biblioteku Puls u travnju stižu dva naslova


Dirljivi japanski roman koji će vas natjerati na razmišljanje
Veliki japanski hit

Koliko vam se puta dogodilo da ste nakon određenog sastanka ili rastanka, tek kasnije shvatili što ste trebali reći? I koliko puta ste poželjeli dobiti drugu priliku, a nikada ju niste dobili? “Prije nego što se kava ohladi” japanski je hit roman autora Toshikazua Kawaguchija upravo o propuštenim prilikama i drugim šansama, koji istražuje prastaro pitanje: Što biste promijenili da možete putovati u prošlost, još važnije, koga biste željeli susresti, možda posljednji put?

Funicula Funicula je neobičan tokijski kafić koji se nalazi u maloj neuglednoj uličici i već stotinu godina poslužuje pažljivo kuhanu kavu. Ali, ovaj kafić nudi kupcima jednu jedinstvenu uslugu: priliku za putovanje u prošlost. No, pravila su stroga.

Tko god poželi putovati kroz vrijeme, mora se pridržavati pravila, inače će zauvijek ostati duh u kutu kafića. Najvažnije pravilo je da vremenski putnici moraju sjediti na točno određenim sjedalima i moraju se vratiti u sadašnjost prije nego što se kava ohladi.

Kroz roman upoznajemo ljude u četirima arhetipskim odnosima – djevojku koja se želi suočiti s partnerom koji ju je ostavio, ženu čiji je suprug izgubio sjećanje zbog Alzheimerove bolesti, djevojku koja godinama nije razgovarala s mlađom sestrom i majku koja želi upoznati svoju kćer.

Tema ovog dirljivog romana manje je putovanje kroz vrijeme, a više priča o običnim ljudima koji griješe, o ljubavi i, ne o gubitku, već o izgubljenoj prilici da se pogreške isprave. Iako ova knjiga možda izgleda kao bajka ona nam, između ostaloga, poručuje da ništa ne odlažemo za sutra, da sve obavimo odmah i sad i da to ne traje duže nego što kavi treba da se ohladi. U protivnom ćemo dugo žaliti za propuštenim prilikama koje su nam označile život. A čarobnih kafića nema baš na svakom uglu…

Sjajna priča o ljudskim odnosima, propuštenim prilikama i vječnoj snazi ljubavi. –  The Gryphon

Knjiga “Prije nego što se kava ohladi” u izdanju Egmontove biblioteke Puls dostupna je u svim knjižarama i na shop.egmont.hr po cijeni od 99 kn.

Istinska ljubaznost – Houston Kraft

U Egmontovu biblioteku Puls u travnju stižu dva naslova

Kako svijetu dati ljubaznost kakva mu je uistinu potrebna?
Revolucionarni vodič za svakodnevno širenje ljubaznosti

Knjiga “Istinska ljubaznost” autora Houstona Krafta je revolucionarni vodič kroz način na koji možemo svijetu dati ljubaznost kakva mu je potrebna.

Uvijek, a pogotovo se tako čini u današnje vrijeme, ljubaznost nam je i više nego potrebna –  ona je nužna. Ali ne bilo kakva ljubaznost, već ona istinska, velikodušna i bezuvjetna, koja nadilazi sebičnost i strah. Autor u knjizi iznosi priču poznanice Helge koja ga je natjerala na razmišljanje: „Sad slijedi dio Helgine priče koji nikad neću zaboraviti: dva sata sjedila je i plakala u zračnoj luci, a pokraj nje je prošlo gotovo tri tisuće ljudi. I nitko se nije zaustavio da joj pomogne.“ To je autora potaknulo da razmisli o tome zašto se tako univerzalno slažemo oko vrijednosti ljubaznosti, ali kad je treba iskazati nismo baš naročito vješti?

Istinska ljubaznost podrazumijeva više od pristojnosti ili želje da pomognemo, to je ljubaznost koja zahtijeva empatiju i sagledavanje tuđe perspektive, ona koja stvara promjenu i čini svijet boljim mjestom. Houston Kraft u ovoj inspirativnoj knjizi koju ćete htjeti imati za sebe i rado poklanjati drugima, govori upravo o takvoj ljubaznosti. On nas svojom pričom navodi da pogledamo u sebe i da krenemo u stvarnu promjenu kako u sebi, tako i u drugima. Mnogi od nas vjeruju u ljubaznost i slažu se s time da je biti ljubazan i dobar potrebno, no ponekad ju ne znamo iskazati na primjeren način. Često ljubaznost ne propitujemo, no ona je također vještina koja se može usavršiti.

Knjiga “Istinska ljubaznost” je savršena za svakoga tko želi zaroniti ispod površne definicije ljubaznosti, doista je shvatiti i izvršiti svoju ulogu u stvaranju ljubaznijeg društva. Širenjem istinske ljubaznosti u svakodnevnom životu učinimo svijet ljubaznijim, otvorenijim mjestom.

Knjiga “Istinska ljubaznost” u izdanju Egmontove biblioteke Puls dostupna je u svim knjižarama i na shop.egmont.hr po cijeni od 99 kn.

Similar Posts