CBS je dao zeleno svijetlo za nadolazeću znanstveno-fantastičnu, horor reboot seriju, od izvršnog producenta Jordan Peele, The Twilight Zone!

Velike kablovske mreže i medijske kompanije žele pratiti trendove i pokrenuti svoje streaming platforme, a za to im treba originalni sadržaj kojeg se ne može naći nigdje dalje osim kod njih. CBS je jedna od prvih mreža koja je odlučili napraviti svoju platformu, a slijedit će je Disney u 2019 godini.

CBS All Access je službeno krenuo u 2014 godini, ali tek ove godine su njihovi pretplatnici značajnije počeli rasti, najviše zahvaljujući seriji Star Trek: Discovery. I sada mreža želi taj rast nastaviti vračanjem legendarne znanstveno-fantastične serije, The Twilight Zone, originalno napravljene od legendarnog redatelja Rod Serling – koji je također bio i narator serije iz 1959. The Twilight Zone je bio ogroman uspjeh, a originalna je trajala 5 sezona (koje su se sastojale od 156 epizoda). Serija je imala dva oživljavanja: prvi 1985 i drugi 2002 godine. Iako drugi reboot nije bio tako uspješan, CBS planira vratiti seriju barem još jednom.

  • Facebook
  • Twitter
  • Gmail

Variety donosi da su redatelj filma Get Out Jordan Peele, The Defenders producent Marco Ramirez i X-Men producent Simon Kinberg dobili zeleno svijetlo od CBS da nastave s planiranim oživljavanjem The Twilight Zone serije. Nadolazeći reboot je naručen kao serija, s Peele, Kinberg i Ramirez koji će biti izvršni producenti i raditi na premijernoj epizodi. Ramirez, koji je nedavno radio kao kreator serije The Defenders, će navodno biti i kreator ove nove The Twilight Zone serije.

Osim pravljenja premijere serije i stvaranja temelja za ostatak serije, idući korak je izabrati novog ‘voditelja – naratora’ serije. Serling je bio narator originalne serije, Charles Aidman i Robin Ward su bili naratori prvog oživljavanja serije u kasnim 80′, dok je Forest Whitaker bio narator prve i jedine sezone drugog oživljavanja serije The Twilight Zone. Pronalazak prave osobe za ovaj posao može biti jednako važno kao i same priče.

S obzirom na to da The Twilight Zone reboot serija će ići na malim ekranima, ostaje pitanje što će se dogoditi s planiranim filmskim rebootom? The Twilight Zone: The Movie je bio djelomično uspješan kada je izašao 1983 godine, što je razlog zašto Warner Bros. želi napraviti reboot filma već godinama. Matt Reeves je prvo potpisao raditi na projektu, ali je ubrzo potom odustao kao bi mogao raditi na filmu Dawn of the Planet of the Apes. Trenutno , Falling Skies scenarist Christine Lavaf radi na skripti. A tko zna, možda TV oživljavanje The Twilight Zone bude išlo Warner Brosu na mlin.