TV serije o skupini Spider-Man likova u razvoju

Vjerojatno ste upoznati sa činjenicom da Sony Pictures još uvijek ima prava na sve Marvel likove koji imaju veze sa popularnim herojem Spider-Manom, a broj tih likova nikako nije malen. Osim što razvija svoj vlastiti filmski Marvel svemir, Sony će se upustiti i u snimanje televizijskih serija u kojoj će oslonac biti na Spider-likovima kakve smo već imali prilike gledati u prošlogodišnjem animiranom hitu Spider-Man: Into the Spider-Verse.

Phil Lord i Christopher Miller, koji su producirali spomenuti film, a uz to su još radili na mnogim uspješnim projektima (LEGO franšiza), potvrdili su svoj novi projekt u intervjuu za Deadline, a čini se kako nije u pitanju samo jedna serija:

“Razvijamo pregršt igranih televizijskih serija koristeći Sony-eve Marvel likove, kojih ima preko 900. Smišljamo način razvijanja serija tako da svaka bude svoje jedinstveno iskustvo, ali također da budu povezane.”

Glavni Spider-Man, kojeg u filmovima trenutno glumi Tom Holland još uvijek je prema dogovoru Disneya i Sonya vezan za Disneyev Marvel Filmski Svemir, iako nikad nije isključeno njegovo eventualno priključivanje Sonyevom svemiru, no Sony se, barem što se tiče filmova više orijenitra na likove koji su popularni u stripu, ali su dosad imali malo, ili nimalo prostora na velikom platnu, kao što su Venom i Morbius, The Living Vampire.

“Razgovarali smo s mnogim potencijalnim kolegama zbog pokušaja nečega sličnog onome što se događa na televiziji”, dodao je Miller. “Proći će malo vremena prije nego što se sve zbroji i krene u zrak, ali mislim da će to biti nešto stvarno posebno.”

Prošle godine smo u kinima gledali animirani film Spider-Man: Into the Spider-Verse koji je dobio nevjerojatno dobre ocjene kritike te su njegov nastavak i spin-off Spider-Women trenutno u razvoju. U njemu smo osim dvojice Spider-Mana (Peter Parker i Miles Morales), gledali i Spider-Woman, Spider-Hamm, Spider-Man Noir. A postoje još i likovi kao što su još jedna Spider-Woman, Silk i ostali, a uskoro bi smo sve te, i još puno više likova mogli gledati nadolazećem TV superhero svemiru koji se razvija. Ipak, nije se spominjalo hoće li ova serija biti izdvojeni Spider-svemir, ili će biti povezana sa spomenutim animiranim filmom ili možda čak sa glavnim Sony Marvel Svemirom. Opcija je svakako bezbroj, ali činjenica da ćemo u nekom izvjesnom budućem periodu gledati čitav tucet Spider-likova na malim ekranima, sigurno je da nas ta činjenica jako veseli.

Da vam budem brutalno iskren, kako su Lord i Miller najavili ovaj svoj novi projekt, totalno mi se čini da će pokušati napraviti neki povezani Marvel TV svemir kao što DC već sedam godina snima Arrowverse. Dakako, iako je ovaj duo bio dosta škrt što se tiče konkretnih detalja, samo ovom kratkom najavom su zavrijedili našu pažnju, sami su rekli da će trebati vremena da se situacija sa tim pokrene, ali mi ćemo fino i (ne)strpljivo isčekivati.

Druge je zanimalo i ovo...