Treći nastavak naslavnijeg SF romana Dina je stigao!

Treći nastavak naslavnijeg SF romana Dina je stigao!

Djeca Dine – Frank Herbert

U žanru znanstvene fantastike, Dina se smatra najslavnijim romanom svih vremena i vječnom inspiracijom. Svijet Dine je jedno od najvećih dostignuća ljudske mašte koje obuhvaća bogat i detaljan fiktivni svijet, ali i duboka promišljanja o društvu i smislu života općenito.  Ovog mjeseca u biblioteku Puls stiže i treća knjiga iz kronika Dine, Djeca Dine.

Dinu nije potrebno posebno predstavljati, za nju znaju i ljubitelji znanstvene fantastike, ali i svi oni koji čitaju ili uopće ne čitaju. Dina je kraljica svog žanra i neponovljivi  kulturni fenomen. Poznati američki redatelj David Lynch 1984. godine je režirao prvi film ”Dina”, a ove godine nam je trebala stići i željno iščekivana, nova verzija filma. Film je snimljen, no zbog epidemiološke situacije u svijetu, njegova je projekcija odgođena. Iako su obožavatelji pomalo razočarani, za sada ni film ni TV serija nisu uspjeli knjigu skinuti s trona najslavnije verzije Dine. Čak i George Lucas, tvorac planetarno popularnih Ratova zvijezda navodi upravo knjigu Dina kao inspiraciju za snimanje svojih filmova.

Svemir Dine nalazi se u dalekoj budućnosti u kojoj se računala ne mogu mjeriti sa snagom i sposobnostima ljudskog uma, a ono što najviše unaprijeđuje ljudski um je jedinstveni začin – melange. Začin melange je najrjeđi i najdragocjeniji element u svemiru i omogućuje sve, od produljenja života do međuzvjezdanih putovanja. Začin se može naći samo na jednom planetu, negostoljubivom pustinjskom planetu Arrakisu, kojim vladaju krvoločni pustinjski crvi. Onaj tko kontrolira Arrakis, kontrolira začin. A onaj tko kontrolira začin, kontrolira svemir.

Treći nastavak naslavnijeg SF romana Dina je stigao!

Ova godina je trebala biti cijela u znaku Dine. Idući mjesec je trebao izaći novi film, čiji je službeni trailer oduševio kritiku, u pripremi je i nova serija, a u pravo vrijeme je stigao i treći nastavak ovog majstorski napisanog romana. Djeca Dine donosi priču o planetu Arrakisu nakon žestokog rata koji se rasplamsao širom Carstva. Pustinjski planet je postao zelen i plodan. Životvornog začina sada ima u izobilju. Devetogodišnji blizanci kraljevske loze, nasljednici očevih nadnaravnih moći, pripremaju se za ulogu Mesija. No, ima onih koji smatraju da imperiju ne trebaju Mesije…

Do desetog mjeseca iduće godine, za kada je predviđena projekcija filma Dina, vrhunskog redatelja Denisa Villeneuvea, ima još vremena. Stoga stignete strpljivo pročitati prva tri nastavka kronika Dine i saznati zbog čega je ova čudesna saga s pravom zaslužila svoj kultni status.

Knjigu Djeca Dine u izdanju biblioteke PULS možete kupiti u pretprodaji uz 10% popusta na shop.egmont.hr te od 30.11. u svim knjižarama po cijeni od 129 kn.

Vrsta izdanja: beletristika
Autor: Frank Herbert
ISBN: 9789531320719
Broj stranica: 440
Format: 135 x 205 mm
Uvez: meki

Similar Posts