Najavljen film prema priči iz knjige 1,001 Arabian Nights, THE TREASURE OF ALI BABA & THE 40 THIEVES. Čini se da će to biti priča, ispričana na novi, moderan način. 

Martin Campbell, koji će biti redatelj filma, do sada nije imao puno sreće izvan James Bond franšize, filmovima Goldeneye i Casino Royal. Uz to jedino još vrijedno spomena je The Mask od Zorro, a imao je par pravih razočaranja, poput Green Lanterna i The Legend of Zorro, koji ipak nije bio ni blizu prvog dijela.

Ali Baba

Ali priča ovog novog filma, The Treasure of Ali Baba & The 40 Thieves, se čiji vrlo interesantnom.

Romanopisac, avanturista, uhvaćen je u globalnoj zavjeri i lovu na misterioznu antiku nakon što je otkrio da je njegov otac imao kartu do legendarnog blaga Ali Babe. Treba se udružiti s briljantnim kartografom kako bi pronašao artefakte prije nego što padnu u ruke 40 Lopova – drevne skupine koja je tiho postala snažan, međunarodni sindikat kriminalaca na visokim korporativnim pozicijama.

Zvuči pomalo kao loša verzija, ionako prosječnog, National Treasure filma, ali svejedno bilo bi dobro vidjeti modernu ekranizaciju ove, legendarne knjige, tko zna možda redatelj uspije napraviti nešto smisleno.

Do sada je bilo više ekranizacija ove priče, od kojih je možda najpoznatija ona iz 1944, tako da će ovaj film predstavljati samo još jedan u niže remake filmova.

Za sada se ne zna datum izlaska filma.