Prošli puta kada je Hollywood odlučio ponovno posjetiti svijet hvaljenog triler filma Training Day iz 2001. godine, bilo je 2017. godine putem TV serije koja je trajala točno jednu sezonu. Sada, međutim, Warner Bros. misli da bi filmski prequel mogao uspjeti i sastavlja dijelove.

Nova priča bi još jednom koristila lik Alonza Harrisa, kojeg je glumio Denzel Washington u originalnom filmu, policajca koji je definitivno prešao svoje legalne ovlasti prilikom svog posla u odjelu s narkoticima. Washington je dobio svog drugog Oscara za ulogu u filmu Training Day, dok je Ethan Hawke zaradio nominaciju. U ovom prequelu, mi ćemo pratiti Harrisa otprilike desetljeće prije originalnog filma, u vrijeme kada su se rasni odnosi u Los Angelesu spremali pogoditi jedno od njihovih periodičnih vrelišta nakon presude Rodneyju Kingu.

Za sada, jedina osoba direktno upletena u Training Day film je scenarist Nick Yarborough, početnik čiji su prijašnji radovi privukli pozornost. Za sada nije poznato hoće li se redatelj Antoine Fuqua (koji je bio povezan s TV verzijom) vratiti producirati film, a naravno tko god preuzme glavnu ulogu će imati neka zaista velika očekivanja za ispuniti. Kako Collider navodi, Washingtonov sin, John David Washington, kojem gluma nije strana, bi navodno mogao preuzeti taj posao…