Stigao je prvi službeni trailer za nadolazeći treći nastavak trilogije i posljednji film iz Skywalker sage, Star Wars: Episode IX – The Rise of Skywalker.

Datum izlaska filma Star Wars: Episode IX:

20. prosinac 2019.

Žanr filma:

Akcija, avantura, fantazija

Redatelj:

J.J. Abrams

Scenarist:

J.J. Abrams, Chris Terrio

Glumci:

Lupita Nyong’o, Mark Hamill, Oscar Isaac, Daisy Ridley, Adam Driver, John Boyega

Radnja ukratko:

Posljednje poglavlje sage iz udaljene, udaljene galaksije.

  • Facebook
  • Twitter
  • Gmail

Stigla je i prva slika iz filma, možete ju vidjeti iznad, a prikazuje Millennium Falcon, te glavne likove trilogije Rey, Poe, Finn, BB-8, Chewbacca i C-3PO. Jedan od najbržih brodova u galaksiji je parkiran na novom planetu, koji podsjeća na Endor. Više o njemu ćemo saznati u predstojećim tjednima.

Star Wars: Episode IX je nadolazeća Američka epska svemirska-opera od producenta, jednog od scenarista i redatelja J. J. Abramsa. To je treći dio Star Wars trilogije nastavaka, a prati događanja u The Force Awakens (2015) i  The Last Jedi (2017), te je posljednja epizoda Skywalker sage. Film producira Lucasfilm i Bad Robot Productions, a distribuirat će ga Walt Disney Studios Motion Pictures.

Ova trilogija nastavaka je najavljena nakon Disneyjeve kupovine Lucasfilma u listopadu 2012. Colin Trevorrow je najavljen kao redatelj Episode IX polovicom 2015. godine, ali je napustio projekt pri kraju 2017. godine zbog kreativnih razlika. Njega je zamijenio Abrams, koji je prije toga režirao The Force Awakens. Većina glumaca prijašnja dva filma će reprizirati svoje uloge, a Billy Dee Williams će se vratiti u franšizu po prvi puta nakon 1983. godine i filma Return of the Jedi.

Episode IX je navodno smještena godinu dana nakon događanja u filmu The Last Jedi. Opisana je kao definitivni kraj Skywalker sage.

Otkriveno je i da je naziv Episode IX – The Rise of Skywalker

Datum izlaska filma Star Wars: Episode IX je 20. prosinac 2019. godine

Trailer filma Star Wars: Episode IX: