Na D23 Expo je predstavljen Special Look trailer za nadolazeći blockbuster Star Wars: Episode IX – The Rise of Skywalker.

Datum izlaska filma Star Wars: Episode IX:

20. prosinac 2019.

Žanr filma:

Akcija, avantura, fantazija

Redatelj:

J.J. Abrams

Scenarist:

J.J. Abrams, Chris Terrio

Glumci:

Lupita Nyong’o, Mark Hamill, Oscar Isaac, Daisy Ridley, Adam Driver, John Boyega

Radnja ukratko:

Posljednje poglavlje sage iz udaljene, udaljene galaksije.

Star Wars: Episode IX je nadolazeća Američka epska svemirska-opera od producenta, jednog od scenarista i redatelja J. J. Abramsa. To je treći dio Star Wars trilogije nastavaka, a prati događanja u The Force Awakens (2015) i  The Last Jedi (2017), te je posljednja epizoda Skywalker sage. Film producira Lucasfilm i Bad Robot Productions, a distribuirat će ga Walt Disney Studios Motion Pictures.

Ova trilogija nastavaka je najavljena nakon Disneyjeve kupovine Lucasfilma u listopadu 2012. Colin Trevorrow je najavljen kao redatelj Episode IX polovicom 2015. godine, ali je napustio projekt pri kraju 2017. godine zbog kreativnih razlika. Njega je zamijenio Abrams, koji je prije toga režirao The Force Awakens. Većina glumaca prijašnja dva filma će reprizirati svoje uloge, a Billy Dee Williams će se vratiti u franšizu po prvi puta nakon 1983. godine i filma Return of the Jedi.

Episode IX je navodno smještena godinu dana nakon događanja u filmu The Last Jedi. Opisana je kao definitivni kraj Skywalker sage.

Povezano: Star Wars: Četiri teorije koje objašnjavaju Dark-Side Rey u ‘The Rise of Skywalker’

U novom special look traileru vidimo mali podsjetnik na sve što smo gledali tijekom dosadašnjih Star Wars filmova, a vidimo i izvrstan pogled na nadolazeći obračun između Rey i Kylo Rena, ali ono što najviše intrigira je činjenica da ćemo u ovom epskom filmu vidjeti i Dark-side Rey!

Datum izlaska filma Star Wars: Episode IX je 20. prosinac 2019. godine.

D23 Special Look:

Trailer filma Star Wars: Episode IX: