Recenzija: Ready Player One (2018) - Svijet filma

Trailer: Ready Player One (2018)

Stigao je novi i vjerojatno posljednji trailer za nadolazeći znanstveno-fantastični film, od redatelja Steven Spielberg, Ready Player One. Kažu do sada najbolji trailer za film, te ga kritika naziva najboljim filmom Steven Spielberga u zadnje vrijeme!

Datum izlaska filma:

29. ožujak 2018.

Žanr filma:

Akcija, sci-fi, triler

Redatelj:

Steven Spielberg

Scenarist:

Ernest Cline, Zak Penn

Glumci:

Hannah John-Kamen, T.J. Miller, Ben Mendelsohn

Radnje ukratko:

Radi se o svijetu u kojem više nema gotovo ničega osim MMO igre zvane Oasis i gotovo svi ljudi planete zemlje se nalaze unutar te igre. Tamo mogu biti nešto više i drugačije nego su u svom svijetu, ali i zato treba puno rada i truda.

Kada kreator MMO igre imena Oasis umre, objavljuje video u kojem izaziva sve korisnike Oase kako bi pronašli njegovo Uskrsno jaje, što će pronalazaču dati cijelo njegovo bogatstvo. Wade Watts pronalazi prvi trag i započinje utrku za jaje.

Film je pravljen prema knjizi istog imena od Ernest Clinea, koja je jednostavno fantastična i predlažem vam da ju pročitate/poslušate.

Uz to knjiga/film je posvećena starim klasicima, što od igara kao što su Pac-Man, Dungeons of Daggorath, Joust, Zork i mnoge druge, filmova poput Blade Runner, Ghostbusters, Krull, Star Wars, Back to the Future i mnogi mnogi drugi i isto tako je i s glazbom, sve vezano za 80′ godine prošlog stoljeća.

Stigle su i prve kritike na film, koje su uglavnom ili pozitivne ili jako dobre. Neki od kritičara su ga čak prozvali najboljim filmom Steven Spielberga, barem u zadnjih dosta godina.

Iskreno se nadam da će film biti odličan, ali mislim da bi mogao jako podbaciti na kino blagajnama, kao u ostalom, više manje svaki SF film izvan Disney/Star Wars repertoara.

Film dolazi u kina 29. ožujka 2018, a do tada pogledajte ovaj novi trailer.

Similar Posts