Disney je objavio prvi trailer za 6-epizodnu dokumentarnu seriju koja će prikazati kompletan proces kako je nastao najuspješniji animirani film svih vremena – Frozen 2.

Datum izlaska serije:

26. lipanj 2020.

Žanr serije:

Dokumentara

Kreatori:

Jennifer Lee, Chris Buck

Glumci:

Kristen Bell, Idina Menzel, Josh Gad, Jonathan Groff, Evan Rachel Wood, Alfred Molina, Chris Buck, Jennifer Lee

Radnja ukratko:

Sa otkucavanjem sata i manje od godinu dana do svjetske premijere Frozen 2, autori filma, umjetnici, scenaristi i ostali otvorili su svoja vrata kamerama za šestodijelnu dokumentarnu seriju koja će otkriti naporan rad, srce i suradnju koja je potrebna da stvori jedan od najiščekivanijih filmova Walt Disney Animation Studiosa. Po prvi put su tamo bile kamere kako bi zabilježile otvaranje očiju – i ponekad spuštanje čeljusti – na izazove i proboj, umjetnost, kreativnost i složenost stvaranja najuspješnijeg animiranog filma.

Disney predstavio postere likova za 'Frozen 2'

Ako vas je ikada zanimalo kako iznutra izgleda Disneyeva tvornica snova u Burbanku u Kaliforniji, u kojoj od 1937. nastaju neki od najboljih i najljepših animiranih filmova koji su uveseljavali generacije gledatelja do dana današnjeg, danas vam je sretan dan. Iako smo za mnoge filmove prijašnjih godina znali dobiti kratke isječke, poglede iza kulisa i to kako su nastajali, ova serija će po prvi put prikazati kako je jedan animirani film nastao od prvog, pa sve do zadnjeg dana rada na njemu, i na što se sve moralo utući tisuće i tisuće sati vrijednog rada, i čak 150 milijuna dolara, koliko je iznosio budžet tog filma.

Frozen 2 je izašao prošle jeseni i potpuno je pomeo konkurenciju, uključujući i svog ionako veoma uspješnog prethodnika iz 2013. Film je na globalnoj razini zaradio čak 1,450 milijardi dolara, što ga čini najuspješnijim animiranim filmom, i čak desetim nauspješnijim filmom uopće!

Trailer serije: