Iako nije riječ o filmu, pa niti o cijelokupnoj seriji, smatram da ovaj crossover zaslužuje posebnu pažnju, zbog čega i pišem ovaj članak.

Datum izlaska: Prvi dio: 9.12.2018. (Flash S05E09), Drugi dio: 10.12.2018. (Arrow S07E09), Treći dio: 11.12.2018. (Supergirl S04E09)

Žanr: Akcija, avantura, sci-fi, superhero

Redatelji: Kevin Tancharoen (Flash), James Bamford (Arrow), Jesse Warn (Supergirl)

Scenaristi: Eric Wallace (Flash), Sam Chalsen (Flash), Marc Guggenheim (Arrow), Derek Simon (Supergirl), Robert Rovner (Supergirl)

Glumačka postava: Grant Gustin, Stephen Amell, Melissa Benoist, Jeremy Davies, Ruby Rose, Tyler Hoechlin, Elizabeth Tulloch, Candice Patton, Danielle Panabaker…

Sinopsis: John Deegan, doktor u Arkham Asylumu, promijeni stvarnost, što rezultira zamjenom života Olivera Queena/Arrowa i Barry Allena/Flasha. U toj novoj stvarnosti, oni su jedini koji su svijesni da žive krivi život i da imaju moći jedan drugoga. Zbog toga oni odlaze u Gotham City sa Karom Danvers/Supergirl kako bi se suočili sa Deeganom.


Stigao je produženi službeni trailer za Arrowverse crossover Elseworlds koji će se sastojati od tri međusobno povezane epizode, po jedna iz svake od tri glavne Arrowverse serije. Crossover će započeti 9.12. u seriji Flash, nastaviti će se dan kasnije u Arrowu, a završiti 11.12. u seriji Supergirl. Elseworlds je inače peti crossover u Arrowverse svemiru.

Ovaj crossover će nam po prvi puta u Arrowverseu pokazati Gotham City te nam predstaviti likove Kate Kane/Batwoman, koju će glumiti australska glumica Ruby Rose te Lois Lane koju će glumiti Elizabeth Tulloch. Također je najavljen povratak Tylera Hoechlina kao posljednjeg sina Kriptona, ili kako ga službeno znamo, Supermana. 😉

Ovaj crossover je inače vrlo važan jer bi se mogao pokazati kao prekretnica ovog televizijskog svemira. A CW bi od sljedeće TV sezone trebao početi i sa Batwoman solo-serijom.

Trailer možete pogledati ovdje:

Ako je netko slučajno propustio, ovdje je i promo video koji predstavlja Batwoman: