Prije otprilike mjesec dana smo dobili prvi trailer za novu TV seriju Batwoman, koja je dio DC Arrowverse svemira, a danas je CW izbacio i jedan kraći promotivni video.

Datum premijere: 6. listopad 2019.

Žanr: Superhero, akcija, avantura

Kreatori: Caroline Dries, Greg Berlanti

Glumačka postava: Ruby Rose, Meagan Tandy, Camrus Johnson, Nicole Kang, Rachel Skarsten, Dougray Scott, Elizabeth Anweis

Sinopsis: Kate Kane (Ruby Rose) nikad nije planirala biti novi Gothamov osvetnik. Tri godine nakon što je Batman misteriozno nestao, Gotham je grad u očaju. Bez Caped Crusadera, policija grada Gothama bila je preplavljena kriminalnim bandama. Upoznajte Jacoba Kanea (Dougray Scott) i njegovo vojničko Crows privatno osiguranje, koje sada štiti grad sveprisutnom vatrenom snagom i vojskom. Prije nekoliko godina, Jacobova prva žena i kći ubijene su u križanju zločina Gothama. Jedinu preživjelu kćer, Kate Kane, poslao je iz Gothama zbog njezine sigurnosti. Nakon nečasnog otpusta iz vojne škole i godina brutalne obuke za preživljavanje, Kate se vraća kući kada se Alice iz Wonderland Gang usmjerava na njezina oca i njegovu sigurnosnu tvrtku, otimajući njegovog najboljeg časnika Sofie Moore (Meagan Tandy). Premda se ponovno udaje za bogatu socijalnu zajednicu Catherine Hamilton-Kane (Elizabeth Anweis), koja financira Crows, Jacob se i dalje bori s obitelji koju je izgubio, dok je Kate – kćer koju još ima – na udaljenosti. Ali Kate je žena koja više ne traži dopuštenje. Kako bi pomogla svojoj obitelji i svom gradu, ona će morati postati jedina stvar koju njezin otac prezire – novi Vitez Tame.

U ovom promotivnom videu se ne vidi puno toga što se tiče same serije, ali se pokazuje volja glavnog lika za pomoć onima kojima je potrebna. Kate daje novac djevojci koja prosi, ali kada ju jedan od Crows agenata upozori da to ne bi trebala raditi jer im tako daje lažne nade. Kate se na to vraća i djevojci ostavlja i svoj skupocijeni sat, potom sjeda za svoj poznati motor i odlazi u nepoznato.

Povezane vijesti:

Batwoman je kao lik svoj debi u Arrowverseu imala prošle godine u crossoveru Elseworlds, a ove godine nam CW donosi njezinu vlastitu seriju koja bi trebala povesti Arrowverse prema dalje nakon što ova dosadašnja faza Arrowversea završi sa sljedećim crossoverom Crisis on Infinite Earths, nakon kojega će i glavna Arrowverse serija, Arrow, završiti prikazivanje nakon čak osam sezona.

U seriji glavnu ulogu ima australska glumica Ruby Rose (Orange is the new Black, The Meg, John Wick: Chapter 2) kao Kate Kane/Batwoman. Ona je odlučila na svoja leđa staviti teret obrane grada Gothama od kriminala nakon što je Batman, na kojega će biti gomila referenci tijekom serije, odlučio otići iz Gothama. CW nema prava na lik Batmana tako da ga, barem zasad, nećemo moći vidjeti u ovoj seriji, ali showrunneri obećavaju da će iskoristiti Batmanovu karizmu kako bi stvorili jednu vrlo kvalitetnu seriju. Odabrana publika je imala priliku pogledati pilot epizodu, a reakcije su navodno vrlo pozitivne. Iako je prvi trailer pretrpio veliku količinu negativnih komentara zbog prenaglašenog feminizma i prevelike količine propagande.

Batwoman će se početi prikazivati od 6. listopada ove godine, te će se prikazivati nedjeljom u 21 sat (ponedjeljkom u 3 sata ujutro po našem vremenu). Batwoman će imati važnu ulogu i u Crisis on Infinite Earths koji će biti prikazan također ove jeseni.

Stariji trailer serije:

Službeni poster serije:

  • Facebook
  • Twitter
  • Gmail