U razgovoru na Sao Paulo Comic Con, Venom zvijezda Tom Hardy je otkrio neke detalje o filmu, uključujući po kojoj strip priči će biti pravljen, ali je i izjavio da je ovaj film vrlo važan za Marvel Filmski Svemir (MCU)!!!Sony Venom je jedan od interesantnijih i iščekivanijih filmova iduće godine. On je prvi od najavljenih Spider-Man spin-off filmova, a svaki film će predstaviti nekog drugog Spider-Man negativca/anti-heroja. Do sada se vjerovalo da ovi filmovi neće biti dio MCU, ali to se sada, barem djelomično, promijenilo. Ionako su se fanovi oduvijek pitali, kako je moguće napraviti Venom film bez Spider-Mana.

  • Facebook
  • Twitter
  • Gmail

Odgovor na to pitanje, prema Hardyju, je baziranjem filma na jednu od najpopularnijih Venom priča svih vremena.

Sao Paulo Comic Con Experience je uglavnom mjesto gdje Sony počinje s marketingom filma Venom. Tako je Tom Hardy izjavio da će film biti pravljen prema stripovskoj priči Lethal Protector iz 1993 godine, a uz to je dodao da će film biti važan za MCU!

Taj pristup priči ima smisla. Lethal Protector je iznova oživio simbiota za 90te. Počeo je s primirjem između Eddie Brock i Spider-Man, te premještanjem Brock u San Francisco. Tamo je započeo karijeru kao anti-heroj, a ne negativac kao do tada. Ne treba ni reći da su nevolje pratile Brocka u stopu, jer su u toj stripovskoj miniseriji Venoma lovile Life Foundation. Htjeli su iskoristiti snagu Brockovog simbiota i uspjeli su napraviti pet novih simbiota. Možemo pretpostaviti da će film iskoristiti taj zaplet kako bi uveo glavnog negativca Carnage, koji se spominje kao glavni negativac filma. On je jedan od Marvelovih najbrutalnijih negativaca, stvoren kada je simbiot spojen sa psihopatskim ubojicom. Vjeruje se da Riz Ahmed glumi Carnage domaćina, Cletus Kasady.

Do toga, fanovi će sigurno biti uzbuđeni oko Hardy izjave da će film biti ‘važan’ za Marvel filmski svemir. Zadnjih nekoliko mjeseci se moglo vidjeti dosta različitih izjava oko toga hoće li Sony Spider-Man spin-off filmovi biti dio MCU. U lipnju, Spider-Man: Homecoming producentica Amy Pascal je objasnila filmove kao ‘dodatke’ MCU. Nije joj trebalo dugo da povuče tu izjavu i kaže da su spin-off filmovi samo inspirirani stripovima i ništa više. Ali većina fanova se i dalje nada da bi Sony filmovi mogli dodati R-rated (samo za iznad 17 godina) oznaku MCU filmovima.

I dalje je još rano za reći jeli Hardy izjava zapravo najava da je Venom dio MCU. Jedno je sigurno, a to je da je inspirirana jednom od, fanovima najdražih Venom priča svih vremena. A osobno se nadam i da će na ovaj ili onaj način se pridružiti MCU, a kao najizgledniju opciju vidim dolazak Spider-Mana u te filmove. Mislim da sve ovisi o tome koju će popularnost ti spin-off filmovi napraviti.