Čak i danas, kad filmovi poput Avengers: Endgame i Batman v Superman: Dawn of Justice dominiraju multipleksima, studiji padaju u nesvijest kada čuju da trebaju izdvojiti proračun u iznosu od 200 milijuna dolara. Ali kad imate vodećeg čovjeka poput Toma Cruisea i udicu poput snimanja u nultoj gravitaciju, očito je to dovoljno da studijska odijela otvore svoja džeparce, jer Deadline izvješćuje da je Cruiseov nadolazeći film izvršnog producenta Chrisa McQuarrieja (Mission: Impossible – Fallout) i redatelj Douga Limaan (The Bourne Identity) koji će biti snimljen djelomično u svemiru, dobio 200 milijuna dolara obveze od Universala.

S obzirom na projekt, to je povoljna cijena. Moguće je da oni rade vrlo ekonomično ili im SpaceX pomaže u proračunu, budući da je Elon Musk veliki pobornik ideje. U oba slučaja, film koji još nema naslov sad je spreman da započne pretprodukciju s novčanom obvezom da se napravi.

S obzirom na SpaceX i druge privatne korporacije koje žele profitirati svemirskim putovanjima, više puta se postavljalo pitanje kada će neka velika korporacija snimiti film u svemiru, obično s ludim Cruiseovim vratolomijama ili totalnim ludostima Fast and Furious franšize u središtu događaja, jer se upravo oni čine kao najočitiji kandidati za tako nešto.

Film još uvijek nema naslov i vjerojatno će se morati snimati nakon sljedećeg para filmova Mission: Impossible, što znači da će Cruise imati šezdeset prije nego što bi mogao odletjeti u svemir. Vjerojatno je i da bi za film trebalo puno dugih snimaka i vrlo malo ponavljanja, jer bi bilo kakve pogreške ili preispitivanja potencijalno mogle koštati bogatstvo. Ima ogroman potencijal kao veliki novi spektakl; usporedite li snimanja u svemiru s Jamesom Cameronom kako je konačno ovladao realističnim 3D izgledom za Avatar i koliko je učinkovito taj trik pomogao da se film proda običnim gledateljima koji su ga učinili jednim od najvećih filmova svih vremena.