Tko je Cheetah? Upoznajemo vas s glavnim negativcem Wonder Woman 1984 filma

Tko je Cheetah? Upoznajemo vas s glavnim negativcem Wonder Woman 1984 filma

Redateljica Patty Jenkins 2018. godine je potvrdila da su nagađanja o misterioznom negativcu Wonder Woman 1984 film istinita: Kristen Wiig, poznata po Saturday Night Live i Bridesmaids, glumit će Cheetah. Ali, sigurno su se mnogi nakon te spoznaje zapitali, “Trebamo li mi znati tko je to?”

Ne morate se brinuti, u ovom članku ćemo vas upoznati s glavnom negativkom filma Wonder Woman 1984, Cheetah.

Cheetah je jedna od najpoznatijih Dianinih protivnica. Ako vam to njezin naziv nije odao, ona preuzima mačji izgled, obično s pjegama nalik onima gepardu, repom i opakim kandžama. Ona također ima gepardsku brzinu i snagu. Za razliku od Catwoman, Cheetah je stvarna žena mačka.

Ona se pojavila u raznim DC stripovima, animiranim TV serijama i animiranim filmovima. Ali, sada će, zahvaljujući Wonder Woman, po prvi puta biti prikazana i na velikim ekranima.

Razni likovi su preuzeli identitet Cheetah. Priscilla Rich je bila originalna Cheetah, te potječe iz zlatnog doba stripova iz 1940tih. Patila je od podvojene ličnosti, s jedne strane Priscilla bila je bogata debitantkinja koja je zavidjela Diani. S druge strane Cheetah, opaka, više metaforički nalik na mačku lovkinja koja je ubijala kradljivce. Priscillina nećakinja, Deoborah Domaine, preuzela je njezin identitet Cheetah u kasnijim brojevima. Postojao je i muški Cheetah u jednom trenutku, iako je njegova verzija bio kratkotrajan, te smo vidjeli još jednom tog lika kao Amazonku ratnicu.

Vjerojatno najprepoznatljivija verzija je došla 1987. godine u Wonder Woman: Rebirth! #7. Barbara Minerva, Britanski arheolog, zazivala je mačjeg boga Urzkartaga i transformirala se u nadljudski mačji oblik. Barbarina priča postanka je nekoliku puta promijenjena kroz razne stripove tijekom godina, poput priče iz New 52 kada je viđena uz Stevea Trevora u Washington, D.C. kada je Wonder Woman došla. Opsjednuta Grčkom mitologijom i povijesnim artefaktima, Barbara je bila očarana s Wonder Woman i njezinim zlatnim lasom.

Jenkins je potvrdila putem društvenih mreža da je Barbara verzija Cheetah koju će Wiig glumiti u Wonder Woman 1984 filmu.

Jenkins je prvi puta uvela Dianu kao kćerku boga Zeusa i Themyscirine Kraljice Hippolyte (Connie Nielsen), a heroina se borila protiv Aresa, boga rata (David Thewlis). Za Wonder Woman 1984, koji, kao što naslov sugerira, je smješten u 80te godine prošlog stoljeća, Barbara je gemolog koji radi u Prirodoslovnom muzeju u Washingtonu, D.C. (možda u ovom filmu dragulj pretvori Barbaru u Cheetah). Ona je nespretna, uplašena i u početku pronalazi prijatelja u svojoj suradnici Diani (Gal Gadot), koja živi miran život i suočava se sa smrću svojih prijašnjih ljubavi i prijatelja, suočavajući se s vlastitom besmrtnošću.

“U mitologiji, Cheetah je često netko tko je Dianina prijateljica, ali je ljubomorna na nju,” Jenkins je rekla za EW. “I ja mislim da Kristen glumi lika koji je s oba kraja spektra – ona je vaša topla, smiješna prijateljica koja je ljubazna i zanimljiva i koja se može pretvoriti u nešto sasvim drugo.”

Kako Barbara prihvaća sve više stranu Cheetah, ona će se naći umiješana s Maxwellom Lordom, mogulom i “kradljivcem snova” kako ga je glumac koji ga glumi, Pedro Pascal, opisao. Tako da će on zasigurno utjecati na Barbaru i zagorčati život našoj heroini Wonder Woman.

Wonder Woman 1984 dolazi u kina 04. lipnja 2020. godine.

Similar Posts