Tko bi bio Jokerov protivnik u Marvelovom Filmskom Svemiru?

Tko bi bio Jokerov protivnik u Marvelovom Filmskom Svemiru?

Joker je jedan od najkultnijih negativaca svih vremena. Na kraju, ne dobije svaki negativac svoj osobni film, a pogotovo ne veliki uspjeh na kino blagajnama. Kao Batmanov najpoznatiji negativac, Joker je zlostavljao Gotham City i DC Svemir od svog debija 1940. godine. Ali kada bi se Clown Prince of Crime odjednom našao u svijetu Marvelovih superheroja, koji od njih bi bio idealan protivnik za njega?

Kada bi Joker odlučio zamijeniti Bruce Waynea, kojeg toliko voli izluđivati, s nekim od heroja iz MCUa, tko bi to mogao biti? Definitivno je dosta heroja koji se na prvu čine kao idealan izbor, međutim mi mislimo da je samo jedan pravi. Moon Knight je vrlo sličan Batmanu, mračan i ljutit heroj, ali malo previše voli bol i pomalo je lud, tako da je previše sličan Jokeru da bi bio naš prvi izbor. Onda je tu Daredevil, još jedan mračan heroj, koji obično štiti ljude u Hell’s Kitchen. Ali Daredevilovi fanovi znaju da bi Matt Murdock prije isprebijao Jokera do krajnjih granica, nego igrao njegove igrice, ako pretpostavimo da bi ovaj došao na njegov teren. Slično bi se moglo reći i za Punishera, koji bi skratio muke ovom serijskom ubojici s metkom iz svoje puške. Teško da bi tu bilo nekog obračuna. Zatim je tu Bruce Banner, čiju bi volju Joker sigurno volio jako testirati, kako bi ga natjerao da se pretvori u razornog Hulka. Ali Banner nikada nije bio previše zainteresiran biti svakidašnji superheroj. Uz to, on nema pravila, poput Batmana, koja bi ga spriječila da jednostavno zdrobi Jokera. Pa koji bi onda Marvelov heroj bio idealan za suprotstaviti se jednom od najvećih negativaca DC svemira? Vaš prijateljski, susjedski Spider-Man, naravno!

Spider-Man je vrlo vjerojatno najčišći i najneviniji superheroj u svim stripovima. Mlad i ponekad naivnog duha koji ne samo da ima svoj veliki broj negativaca s kojima bi mogao nadmašiti gotovo i one Batmanove, nego i svoju osobnu Spider-obitelj, baš nešto poput Batmana. On je jedan od simbola neuništive nade unutar Marvelovog svemira. Sve to zvuči upravo poput lijepe slike koju bi Joker jedva dočekao da uništi. Dok je Spider-Man poznat po svom humoru, trebao bi mu netko upravo poput Jokera da mu skine osmjeh s lica. Da mu uzme obitelj i heroje koje je stvorio. I da dođe po njegovu ženu, prijatelje, pa čak i njegovu voljenu Ujnu May. Kako bi pokazao Peteru da je “with great power must also come great responsibility” mantra najsmješnija šala koju je ikada čuo!

I dok nema sumnja da je Spider-Man fizički jači od Jokera, to nikada nije ni bila glavna odlika Jokera. Psihološka strana je ono na što on cilja. I dok Peter Parker svakako nije blesan, nije ni toliko veliki detektiv kao Batman. Teško da bi uspio predvidjeti sve Jokerove poteze, te spasiti svoju obitelj i prijatelje kada bi ovaj došao po njih, a došao bi sigurno. Joker nikada nije imao cilj ubiti Batmana, svoga najvećeg protivnika, već mu slomiti duh, nadu i po mogućnosti učiniti ga ludim, baš kao što je to i on.

Similar Posts