svijetfilma_logo

Tjedni pregled – Filmovi i Serije

Pogledajte pregled nekih tjednih vijesti iz svijeta filma i serija koje smo objavili na portalu. Za više vijesti pratite redovito naš blog i Facebook stranicu.

Emmy 2017

Završila je 69 dodjela najprestižnijih nagrada u svijetu serija, Emmy 2017. Objavili smo sve nominirane i dobitnike u glavnim kategorijama. Najviše nagrada otišlo serijama The Handmaid’s Tale i Big Little Lies.

Mother! dobio najgoru moguću ocjenu gledatelja!

Darren Aronofsky ‘Mother!’ se pridružio klubu vrlo rijetkih filmova, nažalost ne pretjerano poželjnih. 

Postao je članom jednih od desetak filmova koji su ocijenjeni najgorom mogućom ocjenom F od strane Cinemascore, najgora moguća ocjena koju ijedan film može dobiti. Radi se o ocjeni koja se uzima s obzirom na zadovoljstvo gledatelja, prema filmu, nakon prve noći otvaranja filma.

Izašao prvi trailer za Tomb Raider

Napokon izašao, dugo očekivani, prvi trailer za novi, reboot film, Tomb Raider!

Pogledajte kako se nova glumica, Alicia Vikander, snašla u ulozi Lare Croft.

Teaser Trailer za novi Tomb Raider!
Tomb Raider

‘Avatar 2’ počelo snimanje

Nakon 8 godina čekanja, napokon, počinje snimanje nastavka Avatar filma iz 2009 godine!

Nakon što je Weta Digital, Peter Jacksonova, Novo Zelandska kompanija za vizualne efekte, koja stoji iza The Lord of the Rings trilogije, izjavila da je počela raditi na sva četiri James Cameronova nastavka Avatara, sada je i sam James Cameron potvrdio da je produkcija filmova bila u izradi zadnjih mjesec dana i da u ponedjeljak napokon kreću sa snimanjem.

‘Watchmen’ – nova HBO serija u izradi

Damon Lindelof (Lost, The Leftovers) nas je počastio prvom slikom vezanom uz novu HBO seriju ‘Watchmen’.

Još u lipnju, saznali smo da je scenarist i producent Damon Lindelof (Lost, The Leftovers) u razgovorima da napravi Watchmen Tv seriju za HBO, prema jednim od, po mnogima, najboljih stripova svih vremena, koje je napisao Alan Moore i crtao Dave Gibbons. Zadnje što smo čuli, prije ove najave na Instagramu, je bilo da nije siguran hoće li biti uključen u seriju ili ne, ali sada se čini da se to ipak promijenilo.

Čini se kako se to sada sigurno promijenilo jer je Damon podijelio na Instagramu sliku, s prvog dana pred produkcije.

Linda Hamilton se vrača za Terminator Franšizu

James Cameron se obvezao vratiti Terminator franšizu, zajedno s Arnold Schwarzenegger, koji je pristao vratiti se, sada dodaje još jedan ključni element: Linda Hamilton, Sarah Connor!
Govoreći na događaju vezanom uz njegova prva dva Terminator filma, on je najavio da će se Sarah Connor vratiti u novom filmu.

Trailer: Jumanji: Welcome to the Jungle (2017)

Game of Thrones – 5 spin-off serija u izradi!!!

Do sada je bilo javljano da će biti 4 spin-off serije Igre Prijestolja, a upravo smo saznali da je u izradi i 5 spin-offprequelserija. 

Bryan Cogman će pisati scenarij za seriju, koja, zasigurno se zna, neće obuhvatiti barem jednu priču, a to je ‘Robert’s Rebellion’

Shane Blackov ‘The Predator’ – najava

Donosimo vam sve što znamo o novom ‘The Predator’ filmu, redatelja Shane Black.

Ikonske znanstveno-fantastične franšize su ono u čemu se trenutno nalazi novac u Hollywoodu. Samo pitajte Lucasfilm, Marvel, DC i gotovo svaki drugi studio koji ima blockbustere. Izvan svijeta Star Wars i superjunaka, 20th Century Fox gradi Alien franšizu s prvi redateljem Ridley Scott. To je samo zagrijavanje za ono što imaju u planu, a to je Predator saga.

Trailer: Murder on the Orient Express (2017)

Pogledajte prvi službeni trailer za novi film, prema adaptaciji knjige Agathe Christie, Murder on the Orient Express.

Raskošna vožnja vlakom kroz Europu brzo se razvija u uzbudljivu misteriju o trinaest stranaca zarobljenih na vlaku, gdje je svatko sumnjivac. Jedan čovjek se mora utrkivati s vremenom kako bi riješio zagonetku prije nego ubojica ponovno ubije.

Redatelj filma Kenneth Branagh ujedno i glumi u filmu i to ni više ni manje nego Belgijskog detektiva, Hercule Poirot, koji istražuje ubojstvo, dok se vozi na luksuznom vlaku kroz Europu (staje u Vinkovcima).

Izašao prvi službeni trailer za film prema knjizi Agathe Christie, Murder on the Orient Express. Glavni glumci su Johnny Depp, Michelle Pfeiffer i Penélope Cruz, redatelja Kenneth Branagh.

Film izlazi 10. studeni 2017.

Trailer: The Sandman (2017)

Prvi trailer za novi horor film od izvršnog producenta Stan Lee, The Sandman!!!

Nastavak SF filma ‘Edge of Tomorrow’ – najava

Pogledajte najavu za nastavak SF filma ‘Edge of Tomorrow’, hoće li ga redatelj Doug Liman, zaista nazvati, ‘Live Die Repeat and Repeat?’ i ostalo pogledajte u članku.


Nakon uspješnog filma, ‘American Made,’ u kojem glumi Tom Cruise, redatelj Doug Liman je dao nekoliko izjava oko njegove suradnje na filmu s Tom Cruise i filma iz 2014, vrlo dobro primljenim SF filmom, ‘Edge of Tomorrow’, često nazivanim i ‘Live Die Repeat.’

Edge of Tomorrow​

IT – postao, R-Rated Horor, film s najvećom zaradom ikada u US

Nakon što je tek dva tjedna u kinima, IT je već sada postao R-rated (samo iznad 17 godina) horor film s najvećom zaradom u Americi.


Prijašnji R-rated horor film s najvećom zaradom je bio The Exorcist. Horor iz 1973 godine, redatelja William Friedkin i scenarista William Peter Blatty je bio apsolutni kulturološki fenomen u vrijeme svog izlaska. Iako je Exorcist bio odličan film u svoje vrijeme, pozitivne priče ere prije interneta su ga digle u posebne visine, pa u tračevi bili da su gledatelji padali u nesvijest, plakali i imali pojačane emocionalne reakcije, tijekom filmskih traumatičnih trenutaka. Ljudi su morali otići u kina to vidjeti, a ne samo čuti iz druge ruke.

Trailer: 1922 (2017)

Stigao trailer za novi Netflix film, prema adaptaciji knjige Stephen Kinga!!! Još jedan film od ‘Kralja horora’ je uskoro pred nama!!!

23.09 Batman dan

‘Spider-Mann: Homecoming’ – superhero film s najvećom zaradom u 2017!

‘Spider-Man: Homecoming’ upravo prestigao po zaradi Guardians of the Galaxy Vol. 2 i postao superhero film s najvećom zaradom u 2017 godini!

U svijetu je ‘Spider-Man: Homecoming’, do sada, zaradio $874 milijuna, a time je postao superhero film s najvećom zaradom u ovoj godini. Do sada je taj rekord držao Marvel Studios film Guardians of the Galaxy Vol. 2, koji je do sada u svijetu zaradio $863.4 milijuna.

spider man
Spider-Man: Homecoming

Similar Posts