Godišnji Star Wars filmovi su vjerojatno stvar prošlosti nakon izlaska The Rise of Skywalker prošlog prosinca, a jedino mjesto na kojem ćemo možda posjetiti daleku, daleku galaksiju u bližoj budućnosti će biti na Disney+.

Lucasfilm je međutim, otkrio buduće planove o budućnosti franšize na čelu s Thor: Ragnarok redateljem Taika Waititijem kao redateljem i scenaristom novog Star Wars filma.

Te vijesti su prvi puta izašle u svibnju, kada je potvrđeno da će se Waititi udružiti s 1917 scenaristom Krysty Wilson-Cairns kako bi napisali scenarij za film.

Ranije danas je potvrđeno da Waititi radi posljednji pregled Thor: Love and Thunder scenarija, međutim, filmaš je također potvrdio da je započeo rad na sljedećem bez naziva Star Wars filmu. “Mi upravo pišemo,” rekao je za BBC u nedavnom video intervju. “Mi pišemo.”

Snimanje na tom Star Wars filmu neće započeti dok snimanje na Thor: Love and Thunder ne završi, a moguće je i da će Waititi htjeti raditi na nekom manjem projektu između njih. To bi moglo ostaviti mjesta za razvijanje Rian Johnsonove Star Wars trilogije, ali s obzirom na trenutno zdravstveno stanje u svijetu, malo je vjerojatno.

Detalji priče ove nove Star Wars avanture su daleko od otkrivanja, ali s obzirom na odličan rad koji je napravio na The Mandalorian, ne sumnjamo da će i ovo biti veliki hit.