Zašto Henry Cavillov Geralt ne nosi dva mača u Netflixovoj The Witcher seriji? Serija prati trio likova – Geralt (Cavill), Yennefer (Anya Chalotra) i Ciri (Freya Allen) – čije su sudbine isprepletene. Kako se susreću, moraju se oslanjati jedni na druge, koristeći magiju u svoju korist, uključujući ubijanje čarobnih stvorenja. Geralt je posebno vješt u tome i, u popularnim prikazima, često se vidi s dva mača koje koristi za borbu protiv različitih stvorenja.

The Witcher serija će biti adaptirana prema seriji knjiga istog imena od Andrezj Sapkowskog (moguće da će biti i nekih spajanja s video igrama od CD Projekt Red). U knjigama, Geralt je osamljeni lovac na čudovište s ozbiljnim oružjem koje mu je na raspolaganju. Točno koje će čarobne zvijeri susresti ostaju misterija, ali znajući kakvo oružje ima na raspolaganju može nam otkriti neke tragove o njegovom putovanju u seriji.

Dosta razlika se vidi između Netflixovog Geralta, Geralta od Sapkowskog i Geralta iz video igara, ali odsustvo Geraltova drugog mača u novim Witcherovim fotografijama je možda najizraženije u ovom trenutku. Jedna od prvih promotivnih fotografija za Netflixovu The Witcher seriju potvrđuje da se Netflix neprestano prilagođavao samo knjigama Sapkovskog, jer Geralt samo nosi jedan mač, baš kao što to radi u knjigama. Za razliku od video igara, koje prikazuju Geralta kako nosi dva mača, u knjigama je zapisano da je Geraltov drugi mač u torbi na njegovom konju, Roachu. Slike tek trebaju potvrditi Roachovo postojanje, ali šanse su dobre da je i taj konj uveden u seriju. Kao takav, vjerojatno će se otkriti Geraltov drugi mač u torbi koji Roach nosi.

Netflix objavio prvi službeni poster za The Witcher seriju

Dakle, otkriven je razlog za jedan Geraltov mač u Netflixovoj seriji, ali taj razlog možda nije posve vidljiv za novopridošlice seriji ili gledatelje koji gledaju na Witchera samo kroz video igre. Kao takav, pokazivanje Roacha i torbe s drugim mačem brzo bi dalo odgovore na sva pitanja. Ako Roach ne postoji u seriji (iako smo vidjeli slike nakon završetka snimanja na kojima Henry Cavill jaše konja), drugi mač bi mogao biti kod Ciri (Freya Allen) – Geraltova štićenica. U knjigama drugi vračari izrađuju Cirijin prvi mač i daju joj ga. Međutim, Netflix bi se mogao odlučiti za promjenu stvari i otkriti da, nakon što Ciri dođe pod Geraltovu zaštitu, on joj da jedan od svojih mačeva, objašnjavajući zašto je viđen samo s jednim mačem u ostatku serije.

Imajući sve to na umu, najbolje je zapamtiti da samo zato što Geralt nosi samo jedan mač u tim ranim fotografijama, to ne znači da drugi mač ne postoji u The Witcher seriji. Netflix se drži knjiga Sapkovskog kao izvornog materijala, što znači da će se drugi mač uskoro materijalizirati.