The Shining 2: Doctor Sleep - u izradi! - Svijet filma

The Shining 2: Doctor Sleep – u izradi!

Nakon velikog uspjeha filma IT, Warner Bros. je odlučio ubrzati pravljenje nastavka filma The Shining, Doctor Sleep, a sada je potvrđen i vrlo dobar redatelj filma, Mike Flanagan. Tko se raduje ovom filmu poput mene?!

Ovaj redatelj nam dolazi s druge Stephen King adaptacije, Netflixovog originalnog filma Gerald’s Game, u kojem glume Carla Gugino i Bruce Greenwood. Filmaš će prepraviti adaptirani scenarij, kojeg je originalno napisao Akiva Goldsman, a datum početka produkcije ili izlaska još nije određen.

Ono što je vrlo interesantno oko ove vijesti je da dolazi nekih mjesec dana nakon što je redatelj Mike Flanagan izjavio da bi volio raditi na ovoj adaptaciji, a sada mu se ta želja i ostvarila. Scenarist Akiva Goldsman je doveden kako bi adaptirao scenarij Doctor Sleep još u ožujku 2016 godine, ali od tada nije bilo nikakvih pomaka na ovoj Stephen King adaptaciji. I dok The Dark Tower nije bio ni iz bliza veliki hit kako se očekivalo, prošla godina je bila jedna od većih za fanove Stephen Kinga, s veliki uspjehom filma ‘IT’, te vrlo dobro prihvaćenim filmom Mike Flanagana, ‘Gerald’s Game’ i ‘1922’, uz to su izašle dvije serije, očajna serija ‘The Mist’ i potpuna suprotnost, odlična serije ‘Mr. Mercedes’, tako da nije iznenađujuće da studio sve želi pomalo ubrzati.

The Shining 2: Doctor Sleep - u izradi! - Svijet filma

Doctor Sleep prati Danny Torrance iz The Shining, koji je sada odrasla osoba u svojim 40tim godinama, te pati od istih demona alkoholizma i nasilja koji su opsjedali i njegovog oca, dok se i dalje nosi s traumama koje je zadobio u Overlook Hotelu kao dijete. Smještava se u New Hampshire gradiću koji je i društvo za Anonimne alkoholičare, te nalazi posao u staračkom domu, gdje njegova sposobnost ‘isijavanje’ pruža posljednju udobnost onima na umoru. Upoznaje mladu djevojku Abra Stone, čije su sposobnosti ‘isijavanja’ najjače koje je ikada vidio, što budi njegove osobne demone, dok pokušava spasiti Abru od plemena paranormalnih entiteta, koje predvodi Rose the Hat.

Prošla je 41 godina od prvog izdanja knjige i 38 godina od kada je film The Shining izašao, a priča je popularnija nego ikada.

Mike Flanaganov produkcijski partner Trevor Macy će producirati, zajedno s Vertigo Entertainmentovim Jon Berg, s Akiva Goldsman koji će raditi kao izvršni producent. Mike Flanagan je imao svoj debi 2000 godine, filmom Makebelieve, od tada je radio kao redatelj, scenarist i editor na raznim projektima, a proslavio se prvi puta horor filmom iz 2013 godine, Oculus. Od tada postao je dosta tražen u Hollywoodu, pa je tako radio na filmovima Hush, Before I Wake, Ouija: Origins of Evil i Gerald’s Game, sve unutar dvije godine.

Druge je zanimalo i ovo...