'The Queen’s Gambit' postala Netflixova najgledanija mini-serija

‘The Queen’s Gambit’ postala Netflixova najgledanija mini-serija

Netflix izvještava da je njegova limitirana serija The Queen’s Gambit stigla u 62 milijuna domaćinstava, postajući njihova najgledanija limitirana serija do danas u prvih 28 dana. Serija u kojoj glumi Anya Taylor-Joy konzumirana je u Rusiji i Hong Kongu, u Francuskoj, Tajvanu i Australiji. Emisija je ušla među 10 najboljih u 92 zemlje i zauzela prvo mjesto u 63 zemlje, uključujući UK, Argentinu, Izrael i Južnu Afriku. Serija od sedam epizoda Scotta Franka debitirala je na servisu 23. listopada.

Peter Friedlander, potpredsjednik Netflix Original Seriesa, danas je u svom blogu objavio detalje o uspjehu ograničene serije.

“Prije tri godine kada nam se Scott Frank prvi put obratio oko adaptacije The Queen’s Gambit – knjige Waltera Tevisa iz 1983. o mladom šahovskom čudu – smatrali smo da je to bila uvjerljiva priča. Beth je underdog koji se suočava s ovisnošću, gubitkom i napuštenošću. Njezin uspjeh – protiv šanse – govori o važnosti ustrajnosti, obitelji i pronalaženja i ostajanja vjernim sebi. Međutim, mislim da nitko od nas nije mogao predvidjeti da će The Queen’s Gambit – i izvanredna Anya Taylor-Joy – postati globalni fenomen kakav su danas ili naša najveća ograničena scenaristička serija ikad “, napisao je Friedlander.

The Queen’s Gambit prati Beth Harmon, siroče pretvoreno u šahovsko čudo koja igru ​​uči od domara u njezinom sirotištu kojeg igra Bill Camp. Uprkos svim izgledima tijekom kasnih 1950-ih do 1960-ih, ona je postala državna prvakinja u Kentuckyju pobjedivši najveće svjetske ruske šahovske šampione na svijetu. Tijekom svog putovanja bori se protiv ovisnosti o tabletama za smirenje koje je država osigurala kao sedativ za djecu. Progonjena od svojih osobnih demona i potaknuta koktelom od narkotika i opsjednutosti, Beth se pretvara u impresivno vještu i glamuroznu izopćenicu, dok je odlučna u osvajanju tradicionalnih granica uspostavljenih u svijetu natjecateljskog šaha kojim dominiraju muškarci.

Similar Posts